Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Jelgavā naktī uz ielas atrasts septiņus gadus vecs puisēns

Jelgavā naktī uz piektdienu ap plkst.3 uz ielas atrasts septiņus gadus vecs puisēns, portālu Diena.lv informēja Valsts policijā (VP).

VP Zemgales reģiona pārvalde informē, ka šonakt ap trijiem naktī tika saņemta informācija no trīs sievietēm, kuras pamanījušas, ka Jelgavā pa Lielo ielu viens pats klīst mazgadīgs bērns bez apaviem. Tajā laikā, kad sievietes gājušas klāt puisēnam, lai apjautātos, kāpēc viņš viens pats klīst pa pilsētu, viņš aizmuka. Sievietes par šo gadījumu uzreiz ziņoja policijai. Policija operatīvi reaģēja  uz saņemto informāciju un izbrauca uz norādīto adresi. Policijas darbinieki puiku atrada vienu klīstam nu jau pa Pasta ielu. Tika konstatēts, ka puisēnam kājās nav bijuši apavi, bet tikai zeķītes.

Puisītis tika nogādāts policijā, lai skaidrotu visus notikušā apstākļus. Pēc policijai sniegtās informācijas, puisēns nakts laikā devies meklēt omīti, jo viņa nav bijusi dzīvoklī, bet māte tajā laikā gulējusi.

Apsekojot puisēna dzīvesvietu, tika konstatēts, ka dzīvoklī atrodas māte, kura gulēja 2,01 promiļu alkohola reibumā. Vēl dzīvoklī atradās trīs gadus vecs brālītis, kurš arī tajā laikā gulēja. Ierodoties policijai, dzīvoklī tika sastapta arī omīte, kura bija atgriezusies dzīvesvietā, jo pirms tam bija izgājusi. Tā kā viņa nebija lietojusi alkoholu, viņa apņēmās par mazbērniem rūpēties un bērni tika nodoti viņas aprūpē. Sadzīves apstākļi ģimenē ir apmierinoši, dzīvoklis bija tīrs un sakopts, bērni aprūpēti.

Šobrīd policija skaidro sīkāk visus notikušā apstākļus un par konkrēto gadījumu nekavējoties tika informēta Bāriņtiesa. Policijā uzsākta administratīvā lietvedība – Par bērna aprūpes pienākuma nepildīšanu.

Policija saka paldies iedzīvotājām, kuras nebija vienaldzīgas un ziņoja par konkrēto gadījumu, uzsverot, ka šāda rīcība bija ļoti pareiza.

Top komentāri

Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
.Latvijai pietiek miruši bērni !
bebA
b
vai tiesam cilvekiem nav maciba.. vai vel vaig kadu bernu ar kuru kas notiek bezatbildibas del.. cilveki saciet domat luudzu..
Vai
V
ir likumi,kas nosaka ģimenes vērtības un ierobežo laulāto patvaļu ģimenē,tā nevar būt kā attieksme cilvēku sabiedrībā starp svešiem cilvēkiem,.Kas ne tikai liek maksāt alimentus,bet liek dzīvot kopā un rūpēties par bērniem.Nav cita iemesla ģimenes pastāvēšanai,kā vien vairošanās dēļ,nu noteikti ka tas ietver arī visu bērna izaugšanas laiku.Ja likumi ir vispārīgi,kas neizriet no ģimenes kā ar kaut ko atšķirīgu no cilvēku savstarpējām attiecībām,kur bērns ir atšķirts ar likumu par viņa neakarību no radīšanas iemesla,it kā no gaisa viņš būtu nokritis.Cilvēki var izvēlēties vai radīt,vai neradīt.Normāla sieviete var daudz bērnu piedzemdēt,to daba noteikusi.Lai prasītu vecāku atbildību par bērna audzināšanu,sākumā ir vecākiem jābūt parādā no prasītāja par nodrošinātu iespēju to darīt ar apņemšanos.Bet nevar prasīt no tā,kas tev nav parādā.Ja valsts atļauj vīram pamest sievu ar bērnu,tad valsts ir parādā tai sievietei.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ceturtdien Latvijā vietām snigs

Turpinoties aukstam laikam, ceturtdien Latvijā iespējams snigs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas