Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Ķengaragā garnadzis iekāro krājkasīti ar viena santīma monētām

2.janvārī Valsts policijas Rīgas reģiona Ķengaraga iecirkņa policisti saņēma informāciju no kāda iedzīvotāja, kurš ziņoja, ka tikko no kāda dzīvokļa caur izsistu balkona logu izkāpis svešs vīrietis.

Ierodoties notikuma vietā, likumsargi no liecinieka noskaidroja, ka zaglis, iespējams, dzīvoklī iekļuvis caur pirmā stāva balkona logu, to izsitot. Noskaidrojot šī vīrieša pazīmes, policisti sāka viņu meklēt un netālu no notikuma vietas pāris minūšu laikā iespējamais vainīgais tika aizturēts.

Pie aizturētā likumsargi atrada somu, kurā atradās dažādi sadzīves priekšmeti, ar kuru palīdzību viņš, iespējams, plānojis īstenot zādzību. Somā atradās arī liels daudzums viena santīma monētu, kuru kopējā vērtība bija aptuveni pieci lati. Skaidrojot notikušā apstākļus, likumsargi noskaidroja, ka garnadzis santīmus bija nozadzis no krājkasītes, kas atradusies dzīvoklī, kurā viņš bija tikko ielauzies.

1983. gadā dzimušais aizturētais jau vairākas reizes nonācis policijas redzes lokā par zādzībām no mājokļiem.

Saistībā ar notikušo uzsākti divi kriminālprocesi. Par zādzību, kas izdarīta, iekļūstot dzīvoklī soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Par svešas mantas tīšu bojāšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Šodien aizturētais ir apcietināts.

Ziemas sezonā laukā strauji paliek tumšs un šis apstāklis viennozīmīgi atvieglo nozieguma izdarīšanu, tādēļ atkārtoti aicinām iedzīvotājus nekavējoties ziņot policijai par redzētām aizdomīgām personām un automašīnām mājokļu tuvumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas