Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Krimināllietu pret Baltezera aktīvistu Priedi tiesa sāks skatīt 2014.gada pavasarī

Krimināllietu, kurā par neatļautu labumu pieņemšanu lielā apmērā apsūdzēts biedrības _Par brīvu Lielā Baltezera krastu _vadītājs Artūrs Priede, Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa sāks izskatīt vien 2014.gada 4.martā plkst.11.

Kā liecina dati Tiesu informatīvajā sistēmā, par to, vai Priede atzīstams par vainīgu, būs jāspriež tiesnesim Svenam Lorencam. 

Prokuratūra Priedem cēlusi apsūdzību pēc Krimināllikuma (KL) 198.panta 4.daļas - par neatļautu labumu pieņemšanu lielā apmērā. Saskaņā ar pašreizējo KL redakciju par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu (uz laiku no 15 dienām līdz trim mēnešiem), vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un atņemot tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku no diviem līdz pieciem gadiem. 

Kā ziņots, Rīgas tiesas apgabala prokuratūrā kriminālvajāšana pret Priedi par neatļautu labumu prasīšanu no būvuzņēmuma tika sākta 2012.gada 25.jūnijā, bet jau pēc dažām dienām lietu izbeidza, jo Priede iepriekš nebija sodīts, atzina savu vainu, atdeva izspiesto naudu cietušajiem, kā arī daudzi cilvēki par Priedi bija izteikušies ļoti pozitīvi. 

Tomēr Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Pirmstiesas izmeklēšanas uzraudzības nodaļas virsprokurors, realizējot amatā augstāka prokurora pilnvaras, prokurores lēmumu par kriminālprocesa izbeigšanu atzina par nelikumīgu un atcēla. 

Sākotnēji Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldē kriminālprocess bija sākts par 50 000 eiro (35 000 latu) izspiešanu no kāda būvniecības uzņēmuma, taču vēlāk pretlikumīgās darbības tika pārkvalificētas kā neatļauta labumu pieņemšana. 

Aizdomās par "smalki" izplānotu izspiešanu Rīgas policisti Priedi aizturēja 2012.gada 4.aprīlī. Neoficiāla informācija tobrīd liecināja, ka viņa vadītā biedrība nemitīgi "cīnījusies" pret kādu būvniecības uzņēmumu, galu galā piedāvājot tam pārtraukt nomelnošanas kampaņu apmaiņā pret ievērojamu naudas summu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas