Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Likumsargi Liepājā reida laikā pieķer 22 iereibušus nepilngadīgus jauniešus

Likumsargi Liepājā reida laikā pieķer 22 iereibušus nepilngadīgus jauniešus, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova.

Pagājušās nedēļas nogalē, naktī no 23. uz 24.jūliju un no 24. uz 25.jūliju VP Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas sadarbībā ar Liepājas pilsētas Pašvaldības policiju un Valsts ieņēmuma dienesta Muitas pārvaldes kinologiem rīkoja reidu Liepājā, Juliannas pagalma apkārtnē, apsekojot pulcēšanās vietas.

Kā skaidroja Šeršņova, reids tika rīkots, pamatojoties uz iedzīvotāju sūdzībām par to, ka Juliannas pagalmā un tā apkārtnē naktīs pulcējas ievērojams skaits nepilngadīgo, kuri lieto alkoholiskos dzērienus.

Kopumā nedēļas nogalē Juliannas pagalmā un apkārtnē likumsargi konstatēja 22 nepilngadīgos vecumā no 15 līdz 17 gadiem, kuri atradās alkohola reibumā, un divi no viņiem iepriekš bija nonākuši policijas redzeslokā.

Valsts policijā par notikušo tika sākti administratīvo pārkāpumu procesi pret 12 jaunietēm un 10 jauniešiem, kuri bija lietojuši alkoholu. Ņemot vērā to, ka pārkāpumus izdarījuši nepilngadīgie, šie materiāli ir nosūtīti Liepājas pilsētas domes Administratīvajai komisijai lēmuma pieņemšanai par soda apmēru, sacīja Šeršņova.

Savukārt kinologi ar suņiem bija pieaicināti, lai pārbaudītu, vai personas nav lietojušas un pie sevis neglabā narkotiskās vai psihotropās vielas. Šajā reidā šādi pārkāpumi konstatēti netika, piebilda policijas pārstāve.

Saskaņā ar Bērnu tiesību aizsardzības likumu, par alkoholisko dzērienu vai citu apreibinošu vielu lietošanu vai atrašanos alkoholisko dzērienu vai citu apreibinošu vielu ietekmē, ja to izdarījis bērns, piemēro brīdinājumu vai naudas sodu 35 eiro.

Likumsargi informē, ka, ņemot vērā to, ka iedzīvotāju sniegtā informācija ir apstiprinājusies un pārkāpumi tika konstatēti, kā arī, lai novērstu nepilngadīgo veiktos likumpārkāpumus, šādas pārbaudes tiks rīkotas arī turpmāk.

Valsts policija aicina iedzīvotājus arī turpmāk informēt policiju par nepilngadīgo pulcēšanās vietām, kur tiek lietots alkohols vai veikti citi pārkāpumi. Gan Valsts policija, gan Liepājas pilsētas Pašvaldības policija reaģē uz saņemto informāciju un strādā, lai uzlabotu sabiedrisko kārtību un drošību pilsētā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas