Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

LNT: Oligarhu lietas materiāli par Šlesera darījumiem nosūtīti VID

Lai gan "oligarhu lietas" izmeklēšana izbeigta, savā ziņā tā vēl turpināsies Valsts ieņēmumu dienestā - iestādei nosūtīti lietas materiāli par iespējamu darījumu nenorādīšanu Aināra Šlesera amatpersonas deklarācijā. To LNT Ziņām atzina Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietas izpildītāja Ilze Jurča.

Par to Šleseram teorētiski varētu pienākties administratīvā atbildība, teica Jurča.

“Oligarhu lieta” tika sākta, pastāvot aizdomām par toreizējā Saeimas deputāta Šlesera un citu personu slēptām īpašumtiesībām uzņēmumos, kā arī iespējamu kukuļošanu Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētāja vēlēšanās un iespējamām nelikumībām aviokompānijā airBaltic. Lietā tieši vai netieši figurēja visi par oligarhiem nereti dēvētie Šlesers, Aivars Lembergs un Andris Šķēle. Šis kriminālprocess arī noveda pie tā laika prezidenta Valda Zatlera lēmuma rosināt Saeimas atlaišanu.

Vairākās daļās prokuratūra un KNAB procesu beidza jau agrāk, bet tagad korupcijas apkarotāji “oligarhu lietu” slēguši pavisam.

Top komentāri

Buba
B
Nu gan Buldozeram vakars! VIDisti bliezīs ar visu savu resursu ....., lai vēl pēc pieciem gadiem nosūtītu uz Getliņiem.Kaut gan - Valsts Krusttēvs Lembuskoni jau agrāk var amnestēt
Mantrausis
M
Nav svarīgi – Šlesers, Brancis vai Eisenbergs. Svarīgi ir tas, ka, vienai valst iestādei nespējot rast pierādījumus, stafeti nodod citai - ja nu tomēr ir. Kaut kas šai sistēmā strādā "par katru cenu", kas neliecina par saprātīgu un solīdu attieksmi. Lasot sajūsmas saucienus, ka "Tā tam Šleseram vajag", nedrīkst būt vieglprātīgs un aizmirst, ka, mainoties uzvārdam, specdienesta rīcība nemainīsies... :(
Inese
I
Kad so kretinu, zagli Lesinski - slesere notiesas un publiski pakars? Vai Latvija nav nekavejoties jaatjauno naves sods?? Vismaz un laiku, lai izsautu un pakartu Latvijas valsts izlaupitajus un latviesu tautas aplaupitajus, kuri pedejos 26. gadus to neierobezoti dara.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas