Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Muitnieki Juglā atrod apjomīgu kokaīna kravu

Muitas policija trešdien Rīgā, Juglā, kādā kravā no Paragvajas atradusi lielu kokaīna partiju, vēstīja Latvijas televīzijas (LTV) raidījums Panorāma.

Narkotikas bija paslēptas kokogļu pakās.  Kā atzina muitas pārstāvis, tās bijušas tik prasmīgi noslēptas, ka iepakojumus bija grūti atrast par suņiem. Likumsargi turpina pārbaudi, lai noskaidrotu, cik tieši narkotiku konfiscēts.

Saistībā ar notikušo aizturēti trīs Latvijas pilsoņi. Ar kokogļu kravu bijusi saistīta Lietuvā reģistrēta kompānija. Iespējams, shēmā iesaistīti vēl vairāki cilvēki, norādīja Ceipe. Kilograms kokaīna vērtība melnajā tirgū var sasniegt 30 000 eiro.

LETA jau ziņoja, ka Latvijā pēdējos gados ir atrastas daudz vērtīgākas narkotiku partijas. Pagājušā gada 29.aprīlī Valsts ieņēmumu dienesta (VID) un Muitas policijas pārvaldes vadība paziņoja, ka vienā no Latvijas vēsturē lielākajiem narkotiku kontrabandas aizturēšanas gadījumiem izņemti 1115 kilogrami hašiša aptuveni 8-12 miljonu eiro vērtībā.

Aizdomās par šo noziegumu aizturētas vairākas personas. Narkotikas bija atklātas citrusaugu kravā no Spānijas kādā noliktavā Rīgas rajonā. Kopumā narkotikas bijušas iesaiņotas 665 iepakojumos. Noliktavā, kur narkotikas atklātas, notikusi to pārkraušana speciāli aprīkotos mikroautobusos tālākam tranzītam. Savukārt citrusaugi bijuši paredzēti Latvijas tirgum. Kā uzskata VID pārstāvji, kontrabandas galamērķis, visticamāk, bijusi Krievija, un Latvija izmantota tās tranzītam, par ko liecina arī iepriekš atklātie šāda veida kontrabandas gadījumi.

Kontrabandu organizējusi starptautiska noziedzīga grupa ar saknēm Ziemeļāfrikā un Spānijā.

Lielākā atklātā narkotiku krava Latvijas vēsturē tika atklāta 2010.gada 16.aprīlī konteinerā uz kāda kuģa Rīgas ostā. Toreiz muitnieki atklāja 202,5 kilogramus kokaīna, kura tirgus vērtība mazumtirdzniecībā varētu būt ap 14 miljoniem latu (aptuveni 20 miljoni eiro). Policijai jau pēc dažām dienām aizdomās par šo noziegumu izdevās aizturēt divus vīriešus. Par šo noziegumu abiem vīriešiem tika piespriesti bargi cietumsodi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas