Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Nepilngadīgie Daugavpilī izstumj no tramvaja un aplaupa vīrieti

Sestdien, 5. janvārī, Daugavpilī no tramvaja izstums un aplaupīts vīrietis. Aizdomās par nozieguma izdarīšanu aizturēta nepilngadīgo grupa, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Latgales reģiona vecākā speciāliste Ksenija Belova.

Sākotnēja informācija liecina, ka 1977. gadā dzimis vīrietis ap plkst. 22 braucis ar 1. tramvaju virzienā no pilsētas centra uz Jaunbūves mikrorajona pusi, kad starp viņu un viņam iepriekš nepazīstamiem jauniešiem izcēlies konflikts.

Visdrīzāk, nepilngadīgo jauniešu grupa, atrodoties alkohola reibumā, uzvedās huligāniski, kas, iespējams, arī kļuva par konflikta pamatu. Piebraucot pie pieturas Baznīcu kalns, jaunieši izstūma vīrieti no sabiedriskā transporta, un netālu no pieturas, iepūtuši viņam sejā asaru gāzi, ka arī nodarīja miesas bojājumus, tad vīrieti aplaupīja - atņēma naudas maku un mobilo telefonu, notikušo aprakstīja policija.

Apsekojot apkārtni, nepilnas stundas laikā policisti atrada un aizturēja abas aizdomās turētās personas. Nolaupītās mantas tika atgūtas, iespējamie vainīgie ievietoti īslaicīgās aizturēšanas vietā, savukārt par laupīšanas faktu tika sākts kriminālprocess. Policijā uzsver, ka abi aizturētie ir nepilngadīgi, turklāt atradās sabiedriskā vietā alkohola reibumā - vienam no viņiem konstatēts 0,43 promiļu, otram 0,99 promiļu reibums.

Saskaņā ar Krimināllikuma 176. panta 1. daļu maksimālais sods par svešas kustamas mantas nolaupīšanu, ja tā saistīta ar vardarbību, ir brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem.

VP aicina atsaukties aculieciniekus, kuri ir redzējuši konfliktu 1. tramvajā un var sniegt jebkādu izmeklēšanai noderīgu informāciju. Policiju var informēt, zvanot pa tālruni 65403345, 65403302, 110 vai personīgi vēršoties tuvākajā policijas iecirknī.

 

Top komentāri

Paldies policijai par labo darbu!
P
!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas