Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Notiesāts Jelgavā par kukuļņemšanu aizturētais bijušais policists

No diviem šā gada maijā par kukuļa pieprasīšanu aizturētajiem Valsts policijas Jelgavas iecirkņa darbiniekiem viens notiesāts ar nosacītu brīvības atņemšanu, pret otru lietvedība izbeigta pirms tiesas, un viņš atgriezies darbā policijā.

Jelgavas tiesas priekšsēdētāja palīdze Dace Šmēdiņa aģentūru LETA informēja, ka šajā kukuļņemšanas lietā 13.augustā, apstiprinot starp prokuroru un apsūdzētajiem noslēgto vienošanos, notiesāti divi apsūdzētie - privātpersona Kristaps Lazdiņš un bijušais Valsts policijas darbinieks Pēteris Tetērins.

Apstiprinot apsūdzētā vienošanos ar prokuroru, tiesa nolēma Lazdiņu atzīt par vainīgu kukuļdošanas starpniecībā - Krimināllikuma 15.panta 4.daļā un 322.panta 1.daļā paredzētajā noziedzīgajā nodarījumā - un sodīt viņu ar piespiedu darbu uz 40 stundām.

Savukārt Tetērinu līdzīgas vienošanās rezultātā tiesa nolēma atzīt par vainīgu kukuļņemšanā atbilstoši Krimināllikuma 320.panta 3.daļai un sodīt viņu ar brīvības atņemšanu uz četriem gadiem nosacīti, konfiscējot mantu un atņemot tiesības ieņemt amatu valsts pārvaldē uz diviem gadiem.

Ņemot vērā nosacīto brīvības atņemšanu, Tetērinam uzlikts par pienākumu nemainīt dzīvesvietu bez Valsts probācijas dienesta piekrišanas un piedalīties probācijas programmās saskaņā ar Valsts probācijas dienesta norādījumiem.

Spriedumu var pārsūdzēt 10 dienu laikā kasācijas kārtībā Augstākās tiesas Senāta Krimināllietu departamentā, sūdzību iesniedzot Jelgavas tiesā.

Jelgavas prokuratūras prokurore Ludmila Masļakova aģentūrai LETA apstiprināja, ka prokuratūrā pirms tiesas bija noslēgti vienošanās protokoli ar abiem apsūdzētajiem, savukārt pret otru pavasarī aizturēto Jelgavas iecirkņa policistu - Denisu Dementjevu - lietvedība tika izbeigta, jo viņa darbībā nekonstatēja noziegumu - nebija pierādījumu noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā. Sākumā šajā lietā bija trīs aizdomās turamie - divi aizturētie policisti un privātpersona.

Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka vietnieks un Kriminālpolicijas biroja priekšnieks Juris Staļģevics aģentūru LETA informēja, ka šī kriminālprocesa laikā abi policijas darbinieki tika atstādināti no pienākumu pildīšanas, taču Tetērins jau pavasarī bija iesniedzis atlūgumu, lai viņu atbrīvo no darba policijā.

Pēc tam kad no prokuratūras tika saņemta informācija, ka Dementjeva rīcībā nav konstatēts noziegums un ka pret viņu lietvedība izbeigta, viņš atjaunots dienestā policijā un turpina pildīt savus pienākumus, skaidroja Staļģevics.

Kā liecina Valsts policijas arhīva dati, abi policisti - gan atbrīvotais, gan notiesātais - iepriekš bija saņēmuši VP Zemgales reģiona pārvaldes pateicības par godprātīgu dienesta pienākumu pildīšanu. 2011.gada 1.aprīlī, atzīmējot Ceļu policijas 73.gadadienu, pateicību citu starpā saņēma gan Kārtības policijas biroja Patruļpolicijas nodaļas Patruļdienesta rotas seržants Deniss Dementjevs, gan virsseržants Pēteris Tetērins.

Saskaņā ar VP publiskotajiem datiem par amatpersonu algām, Tetērins šā gada martā saņēmis ap 250 latu algu, savukārt Dementjevs - ap 220 latu algu.

Kā ziņots, šā gada 17.maijā, ap plkst.6 Jelgavā speciālā izmeklēšanas eksperimenta laikā VP Iekšējā drošības biroja (IDB) darbinieki sadarbībā ar VP Zemgales reģiona pārvaldes darbiniekiem aizdomās par kukuļa pieprasīšanu, lai netiktu noformēts administratīvā pārkāpuma protokols, aizturēja divus Patruļdienesta rotas darbiniekus.

Abas amatpersonas aizturētas pēc tam, kad kādam autovadītājam, kura transportlīdzeklim nebija izieta tehniskā apskate, pieprasīja kukuli 40 latu apmērā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas