Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Osinovskim oficiāli piemērots aizdomās turētā statuss par pusmiljona eiro kukuļa došanu Magonim

Vienam no bagātākajiem cilvēkiem Igaunijā Oļegam Osinovskim Latvijā oficiāli piemērots aizdomās turētā statuss lietā par 500 000 eiro kukuļa došanu Latvijas valsts AS Latvijas Dzelzceļš bijušajam valdes priekšsēdētājam Uģim Maģonim, vēsta laikraksts Eesti Paevaleht.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) igauņu uzņēmējam oficiāli paziņojis, ka viņš tiek turēts aizdomās par kukuļdošanu.

Latvijas tiesībsargājošās iestādes uzskatot, ka Osinovskis piekritis Magonim samaksāt 500 000 eiro, lai viņa firma "Latvijas Dzelzceļam" varētu pārdot četras dīzeļdegvielas lokomotīves. Kopējā darījuma vērtība bijusi astoņi miljoni eiro.

Laikraksta rīcībā esošā informācija liecina, ka Magonis sākumā Osinovskim prasījis 800 000 eiro, bet pārrunu laikā summa samazinājusies.

Osinovskim juridisko palīdzību nodrošina Latvijas advokāts Saulvedis Vārpiņš, kurš aģentūrai LETA norādīja, ka starp Magoni un Osinovski kā starp privātpersonām noticis darījums kāda trešā uzņēmuma interesēs, taču tas nav saistīts ar dīzeļlokomotīvju iegādi no Osinovskim piederošā uzņēmuma Skinest. Vārpiņš apstiprina, ka darījuma summa ir aptuveni pusmiljons eiro, taču atturējās minēt uzņēmuma nosaukumu.

Ņemot vērā, ka Vārpiņš parakstījies par informācijas nesniegšanu, KNAB jautājumus par izmeklēšanu varot komentēt tikai birojs. Vārpiņš apstiprina, ka Osinovskis ir pratināts un sadarbojas ar izmeklēšanu, taču jautājumu par to, kāds statuss piemērots Osinovskim, advokāts nevarot komentēt.

KNAB preses pārstāve Laura Dūša no komentāriem aģentūrai LETA šobrīd atturējās.

Magoņa advokāts Jānis Rozenbergs aģentūrai LETA teica, ka bijušais uzņēmuma Latvijas Dzelzceļš (LDz) valdes priekšsēdētājs Uģis Magonis kopš iznākšanas no apcietinājuma oktobra vidū KNAB nav pratināts un viņš nav iesaistīts arī citās izmeklēšanas darbībās. Magonis jau iepriekš bija atteicies sniegt liecības un pie šādas nostājas joprojām pieturas.

Rozenbergs apstiprina, ka aizturēšanas brīdī Magoņa automašīnā atradās aptuveni pusmiljons eiro, taču nekomentēja, kam šī nauda bija paredzēta. Viņš nekomentēja izskanējušās ziņas par to, vai Osinovskis ir iespējamais kukuļdevējs. Tāpat viņš nekomentēja, kādi apstākļi minēti lēmumā par Magoņa atzīšanu par aizdomās turēto.

LETA jau ziņoja, ka līdzšinējais LDz vadītājs Magonis no darba tika atbrīvots pēc tam, kad KNAB viņu aizturēja aizdomās par kukuļņemšanu. Rīgas rajona tiesa 8.augustā Magonim kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu.

Vēlāk tiesa viņu nolēma atbrīvot pret 400 000 eiro lielu drošības naudu. Summu 12.oktobrī iemaksāja Magoņa dzīvesbiedre, kura naudu aizņēmusies no vairākām personām, un Magonis tajā pašā dienā varēja pamest Rīgas Centrālcietumu.

KNAB publiski vien informējis, ka pierādījumu kopums dod pietiekamu pamatu uzskatīt, ka kukulis, kura apmēru birojs neatklāj, saņemts saistībā ar LDz meitasuzņēmuma "LDz ritošā sastāva serviss" iepirkumu.

Portāls Diena.lv iepriekš ziņoja, ka Magonis, iespējams, tiek turēts aizdomās par aptuveni pusmiljona eiro kukuļa saņemšanu saistībā ar "LDz ritošā sastāva servisa" nesenu daudzmiljonu iepirkumu - četru vecu dīzeļlokomotīvju iegādi no Igaunijas miljonāram Oļegam Osinovskim piederošā uzņēmuma Skinest.

Osinovskis savukārt noliedzis korupciju darījumā par lokomotīvju pārdošanu LDz, vēstīja Igaunijas portāls Delfi.ee.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas