Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

papildināta (11:40) - Olaines dūrējs atzīts par pieskaitāmu; viņa lietu nodod tiesai

Rīgas tiesas apgabala prokuratūra nodevusi tiesai krimināllietu, kurā pērn decembrī aizturētais un par pieskaitāmu atzītais vīrietis apsūdzēts par sešu cilvēku saduršanu Olainē.

Prokuratūras preses pārstāve Una Rēķe informēja, ka saskaņā ar apsūdzību, atrodoties Olaines pilsētas centrā, apsūdzētais nolēma nolaupīt svešu mantu. Vīrietis pieskrējis cietušajiem no aizmugures un tīši izdarījis dūrienu ar līdzpaņemto nazi, radot iedzīvotāju dzīvībai bīstamus, smagus miesas bojājumus.

Attiecībā uz vairākiem cietušajiem apsūdzētajam savu nodomu neizdevās realizēt - cietušajam vai nu nebija naudas, vai arī izdevās aizbēgt no nozieguma izdarīšanas vietas. Apsūdzētās personas guvums vienā gadījumā ir pusotra lata, bet otrā 40 latu.

"Olaines dūrējs" savu vainu viņam inkriminēto noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā neatzīst. Viņam veikta arī stacionārā psihiatriskā ekspertīze, kurā viņš atzīts par pieskaitāmu. Lai arī nereti laupīšanas izdara narkomāni, Rēķe apstiprināja, ka apsūdzētais nav narkotiku lietotājs.

Lieta nodota Rīgas rajona tiesai. Par laupīšanu, ja tā saistīta ar smagu miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam, var sodīt līdz 15 gadiem cietumā, bet par tīšu smagu miesas bojājuma nodarīšanu var notiesāt līdz septiņiem gadiem.

Jau ziņots, ka pērn 16.decembra vēlā vakarā Olainē uz ielas tika sadurti seši vientuļi gājēji - divas sievietes un četri vīrieši. Aizdomās par šiem uzbrukumiem policija nākamajā dienā aizturēja 1975.gadā dzimušu Olaines iedzīvotāju, tomēr vēlāk izrādījās, ka viņš nav īstais uzbrucējs. Šis aizturētais, pēc policijas domām, varētu būt uzbrucis kādam citam vīrietim apmēram pirms nedēļas, taču cietušais līdz šim nebija policijā vērsies.

Turpinot izmeklēšanu, tās pašas dienas vakarā policija par sešiem minētajiem uzbrukumiem Olainē aizturēja 1966.gadā dzimušu, agrāk netiesātu vīrieti.

Ziņots arī, ka visi sadurtie cilvēki - divas sievietes un četri vīrieši - tika ievietoti slimnīcā. Daļai no viņiem veiktas operācijas dzīvības glābšanai. No uzbrucēja rokas cietis 1995.gadā dzimis puisis, 19 gadus vecs puisis, 1965.gadā dzimusi sieviete, 41 gadu veca sieviete, kā arī 1977.un 1971.gadā dzimuši vīrieši.

(ziņā papildināta 4.rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas