Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Par bordeļu uzturēšanu aizturēti 18 cilvēki

Valsts policijas Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes (VP ONAP) Cilvēku tirdzniecības apkarošanas nodaļa pēdējo divu mēnešu laikā par sutenerismu organizētās grupās aizturēja trīs dažādus savstarpēji nesaistītus grupējumus, portālu Diena.lv informēja Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis.

Divu mēnešu laikā saistībā ar šiem pārkāpumiem aizturēti 18 cilvēki, četri no viņiem - organizatori - ir apcietināti. Slēgti četri masāžas saloni, kas piedāvāja klasisko, relaksējošo un eksotisko masāžu, bet patiesībā zem šiem nosaukumiem slēpās seksuāla rakstura pakalpojumi.

Nu jau aizvērtie bordeļi savu darbību izvērsuši ilgstošā laika posmā, trīs no tiem jau iepriekš bija nonākuši policijas redzeslokā. Vienā pēc iepriekšējām policijas aktivitātēm nomainījās īpašnieks un turpināja iepriekšējo saimnieku biznesu, taču divu bordeļu īpašnieki bija pietiekoši bezkaunīgi un turpināja savu noziedzīgo rūpalu, neskatoties uz to, ka pret viņiem mēnesi pirms aizturēšanas prokuratūra bija cēlusi apsūdzības par identiskiem iepriekš izdarītiem noziegumiem, vēstīja Sadovskis.

Visos minētajos gadījumos policija ir sākusi kriminālprocesus par sutenerismu organizētā grupā, par ko likumā paredzēts līdz pat 15 gadus ilgs cietumsods ar vai bez mantas konfiskācijas.

Šogad VP ONAP arī konstatējuši, ka tiek organizēta jaunu sieviešu vervēšana nosūtīšanai uz bordeli Vācijā. Tomēr policija laikus paspēja gūt pierādījumus un īsi pirms plānotās izbraukšanas sievietes tika aizturētas un nogādātas policijā liecību sniegšanai, kā arī policijai izdevās noskaidrot un aizturēt sievieti, kuri organizējusi šo procesu. Pret aizturēto vīrieti sākts kriminālprocess un par šādu noziegumu likumā ir paredzēta atbildība – brīvības atņemšana uz laiku līdz desmit gadiem ar vai bez mantas konfiskācijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas