Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Par diriģenta Sirmā aplaupīšanu apsūdzētajam piespriež deviņu gadu cietumsodu

Rīgas apgabaltiesa piektdien atstāja negrozītu spriedumu, ar kuru trīs reizes iepriekš sodītajam Harijam Fučedži piespriests deviņu gadu cietumsods par diriģenta Māra Sirmā un kādas jaunietes aplaupīšanu, ziņo LETA.

Notikumi aizsākās 2009.gada 1.martā, kad kāda persona klauvēja pie diriģenta Sirmā dzīvokļa durvīm Bruņinieku ielā. Kad diriģents tās atvēra, viņš saņēma sitienu pa galvu. No viņa dzīvokļa tika aiznests portatīvais dators un nauda, bet pats cietušais pēc tam ar galvas un sejas traumu tika nogādāts slimnīcā.

Vēlāk policija aizdomās par šo noziegumu, kā arī par kādas jaunietes aplaupīšanu aizturēja 1982.gadā dzimušo Fučedži. 2009.gada marta vidū viņam kā drošības līdzeklis tika piemērots apcietinājums, kurā Fučedži atrodas joprojām.

Pirmās instances tiesa - Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa - Fučedži 2010.gadā atzina par vainīgu un sodīja ar reālu brīvības atņemšanu uz deviņiem gadiem, mantas konfiskāciju un policijas kontroli uz diviem gadiem.

Pats Fučedži savu vainu viņam inkriminētajos noziegumos Latgales priekšpilsētas tiesā atzina daļēji. Ko Fučedži atzina un ko nē, tiesā aģentūrai LETA neizdevās uzzināt, jo lieta tika izskatīta slēgtās sēdēs. Tas darīts, jo cietušais Sirmais ir sabiedrībā pazīstama persona, par kuru pastiprināti interesējas masu mediji, un diriģents nav vēlējies, lai fakti par vardarbību pret viņu tiktu publiskoti. Spriedumu Rīgas apgabaltiesā pārsūdzēja apsūdzētais.

Rīgas apgabaltiesa piektdien atstāja negrozītu Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesas spriedumu. Šo lēmumu 10 dienu laikā no 2.marta vēl varēs apstrīdēt Augstākās tiesas Senātā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas