Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Pēc pusaudža sūdzības policija vērtēs iespējamo vardarbību pret mazu bērnu

Rīgā policija vērtēs iespējamo vardarbību pret mazu bērnu kādā ģimenē. Par iespējamo vardarbību ziņojis pusaudzis.

1.decembrī policijas Rīgas pašvaldības policijas (RPP) dežūrdaļā vērsās kāds zēns, kurš likumsargiem pastāstīja, ka māte izturas agresīvi pret viņu un mazo māsiņu, aģentūru LETA informēja RPP.

Uz pusaudža dzīvesvietu nosūtīta ekipāža apstākļu pārbaudīšanai. Ierodoties norādītajā adresē, zēns policistus ieaicināja dzīvoklī. Mājoklī sastaptā māte apgalvoja, ka dēls sadusmojies, jo notikuma dienā viņa dēlam atņēmusi planšeti. Sieviete skaidroja, ka 13 gadus vecais zēns internetā skatījies erotiska rakstura filmas un tas bijis iemesls planšetes atņemšanai.

Arī policistu klātbūtnē sieviete dēlu kaunināja par izrādīto interesi, skaidrojot, ka viņš esot par jaunu. Pusaudzis atzinis, ka mātes pieminētie notikumi tik tiešām bijuši, tomēr viņš policijā vērsies pēc palīdzības, jo māte regulāri kliedzot uz māsiņu un viņu sit.

Sākotnēji māte apgalvoja, ka tā esot tikai dēla atriebība par planšetes atņemšanu, tomēr sarunas laikā atzinās, ka divus gadus vecajai meitenītei iesitusi pa seju. Iemesls fiziskajai vardarbībai bijusi bērna tuvošanās krāsnij.

Tikmēr viens no policistiem apsekoja kaimiņus, kuri apstiprināja, ka no mājvietas visai bieži dzirdami sievietes kliedzieni un bērna raudāšana.

Zēns skaidroja, ka vēlas palikt ģimenē, tomēr uztraucas par māsiņas drošību. Policijas ierašanās laikā meitenīte cieši gulēja gultā. Izsaukti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki, kuri redzamus miesas bojājumus nekonstatēja, tomēr, ņemot vērā zēna sniegto informāciju, ārsti ieteica meitenīti nogādāt slimnīcā plašākiem izmeklējumiem.

Pārrunu laikā ar bērnu māti nekas neliecināja, ka viņa būtu alkohola reibumā. Arī dzīvoklis bija kārtīgs un ledusskapī glabājās pārtika bērniem.

Ar sievieti veiktas pārrunas par audzināšanas metodēm un informācija nodota Valsts policijai, Rīgas bāriņtiesai, kā arī RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļai izvērtēšanai.

Top komentāri

Itana
I
Un viss šis jampadracis palīdzēs veicināt saskaņu ģimenē?!
Kaparšmits
K
vajadzēja likt pūst trubā , tāpat ka šoperim , kad to mente aptur , no skata vien nepateiksi ir promiles , vai nav
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas