Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Pērn policija uzgājusi 50 marihuānas audzētavas

Pagājušajā gadā Valsts policija no nelegālas aprites izņēmusi narkotikas 4,3 miljonu vērtībā un uzgājusi 50 marihuānas audzētavas, liecina Valsts policijas (VP) informācija, kuru Iekšlietu ministrija sniegusi Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijai.

Pērn VP veikusi 2199 narkotiku un prekursoru izņemšanas. No nelegālās aprites izņemtas narkotiskas un prekursori ar aptuveno vērtību nelegālajā tirgū 4 326 400 eiro, kas kopā veido aptuveni 5,4 miljonus vienreizējas devas. Minētajā apkopojumā par pagājušo gadu nav iekļauta šogad 8.janvārī uzietā kokaīna krava Kokneses novadā, kur tika atrastas aptuveni divas tonnas kokaīna. Šo narkotiku vērtība varētu būt aptuveni 65 miljoni eiro, bet mazumtirdzniecībā to cena varētu tuvoties miljardam eiro.

Tāpat pērn uzietas divas narkotiku ražotnes. Policija pārsvarā izņēmusi marihuānu, psihotropos medikamentus, tā sauktās jaunās vielas, metamfetamīnu, amfetamīnu un psihoaktīvo vielu MDMA, kas plašāk zināma kā "ekstazī".

Narkotiku nelegālās aprites apkarošanas jomā pērn reģistrēti 3706 noziegumi, kas ir par 1076 noziegumiem vairāk nekā gadu iepriekš. Pagājušajā gadā reģistrēti 1305 noziegumi saistībā ar narkotiku un psihotropo vielu neatļautu lietošanu.

VP informācija arī liecina, ka VP pērn pārtraukusi 439 noziedzīgu grupu darbību. Gadu iepriekš policija apturējusi 428 šādas grupas.

Starp šādām grupām 95 bija organizētas noziedzīgas grupas.

Noziedzīgo grupu darbības pamatā bija narkotiku nelegāla aprite, akcīzes preču nelikumīga aprite, zādzības, krāpšanas, noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšana.

Jau ziņots, ka VP pērn pārtraukusi arī sešu starptautisko mobilo noziedzīgo grupu darbību. Policija aizturējusi 15 šo grupu dalībniekus, no kuriem 14 ir ārvalstnieki - pārsvarā Lietuvas pilsoņi. Pamatā šīs grupas nodarbojušās ar automašīnu un traktortehnikas zādzībām, akcīzes preču nelikumīgu apriti un narkotiku realizāciju.

VP gan nav vienīgā izmeklēšanas iestāde, kas cīnās ar narkotiku nelikumīgu apriti. Narkotikas Latvijā apkaro arī Nodokļu un muitas policija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas