Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Piecu cilvēku slepkavam atlikušais mūžs būs jāpavada aiz restēm

Par divu sirmgalvju slepkavību Jaunolainē Rīgas rajona tiesa piespriedusi mūža ieslodzījumu Staņislavam Spilam, kurš jau agrāk izcietis sodu par trīs personu nogalināšanu. Spilam inkriminēta dubultslepkavība Jaunolainē, zādzība nelielā apmērā, svešas mantas iznīcināšana un cietsirdīga izturēšanās pret dzīvniekiem. Kā kopējais sods viņam noteikts mūža ieslodzījums un probācijas uzraudzība uz trīs gadiem, bez mantas konfiskācijas. Tāpat cietušajiem viņam kompensācijās jāatlīdzina 73 407 eiro, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Prokurore Jekaterina Kušakova aģentūrai LETA pastāstīja, ka vīrietis tikai pagājušā gada 24. maijā iznācis no cietuma, kur izcieta 17 gadus brīvības atņemšanas sodu par citām slepkavībām, proti, viņš bija nogalinājis savu brāli un viņa draudzeni, bet pēc kāda laika - vēl vienu personu. Prokurorei nav ziņu, kāpēc Latgales apgabaltiesa jau toreiz vīrietim nepiesprieda mūža ieslodzījumu.

"Protams, ka man ir nesaprotams, kāpēc par šiem noziegumiem viņam netika piespriests mūža ieslodzījums," norādīja prokurore.

Brīvībā apsūdzētais sabija vien aptuveni trīs mēnešus, līdz viņš paveica dubultslepkavību Jaunolainē. Īsi pirms dubultslepkavības viņš Salaspils novadā bija nozadzis mobilo telefonu. "Viņš tika izsēdināts no vilciena Salaspilī, līdz vienā mājā nozaga telefonu," norādīja prokurore.

Jaunolaines slepkavību lietā nozīmētajā ekspertīzē vīrietis netika atzīts par nepieskaitāmu, taču viņam konstatēti psihiski traucējumi. Apsūdzētais vainu atzina pilnībā un notikušo skaidroja ar dusmām uz cietušajiem.

Jau ziņots, ka 2017. gada 10. augusta tika rīta saņemta informāciju par ugunsgrēku Jaunolainē, kur degusi kāda privātmāja. Ugunsgrēka lokalizēšanas brīdī ugunsdzēsēji konstatēja, ka mājā atrodas divu cilvēku līķi. Abi cietušie bijuši brālis un māsa. Sieviete dzimusi 1934. gadā, bet vīrietis 1935. gadā. Cietušie raksturoti kā ļoti patīkami cilvēki, kuri dzīvojuši kārtīgi un nekad konfliktos neesot iesaistījušies.

Operatīvas meklēšanas rezultātā tās pašas dienas pievakarē policija 1979. gadā dzimušo Spilu aizturēja.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka Spila, būdams alkohola reibumā, naktī Jaunolainē pieklauvējis pie kādas mājas loga, lai palūgtu ūdeni. Kad no trokšņa pamodies un pie durvīm pienācis mājas saimnieks, apsūdzētais palūdzis ūdeni, bet mājas saimnieks atteicies to iedot un piedraudējis izsaukt policiju.

Saņemot atteikumu, apsūdzētais izsitis mājas logu, uzbrucis cietušajam un ar līdzpaņemtu nazi iedūris viņam krūškurvī, kā arī ar trulu priekšmetu vairākas reizes sitis pa galvu un ķermeni. Izdzirdot troksni, no istabas iznākusi sieviete, kuru apsūdzētais nogalinājis līdzīgā veidā.

Pēc slepkavības izdarīšanas apsūdzētais no mājas nolaupījis dažādas sadzīviskas lietas un pēc tam aizdedzinājis māju. Degušajā ēkā atrasts arī suns.

Top komentāri

vecis
v
un cietumā jāliek tos kuri iepriekš vien 17 gadus iedeva...
Viss sapuvis
V
"izcieta 17 gadus brīvības atņemšanas sodu par citām slepkavībām, proti, viņš bija nogalinājis savu brāli un viņa draudzeni, bet pēc kāda laika - vēl vienu personu. Prokurorei nav ziņu, kāpēc Latgales apgabaltiesa jau toreiz vīrietim nepiesprieda mūža ieslodzījumu." - un pēc tam nākošo 2 vecīšu nogalināšana ir uz Laterales Apgabaltiesas konkrēta tiesneša sirdsapziņas - kad sodīs recidīvista atbrīvotāju jaunu slepkavību pastrādāšanai?
qq
q
Vai kāds spēj izskaidrot, ka cilvēks, kuram atlikušais mūžs jāpavada ieslodzījumā, var cietušajiem iedot 73 tūkstošus eiro? Viņš tur cietumā naudu zīmēs?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas