Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Pielietojot šaujamieroci un speclīdzekļus, Ogres novadā policija aiztur agresīvu dzērājšoferi

Pielietojot šaujamieroci un speclīdzekļus, Ogres novadā policija aizturējusi agresīvu dzērājšoferi, aģentūru LETA informēja Valsts policija.

9.septembra vakarā policija saņēma izsaukumu par to, ka Ogres novada Rembates pagastā pa autoceļu P80 virzienā no Kokneses uz Tīnūžiem kāda persona vada transportlīdzekli "Mercedes-Benz", iespējams, atrodoties alkohola reibumā.

Pēc neilga brīža policija pamanīja satiksmē piedalāmies konkrēto spēkratu un to apturēja.

Likumsargi veica alkohola koncentrācijas pārbaudi izelpojamā gaisā un konstatēja, ka autovadītājs ir alkohola reibumā. Taču transportlīdzekļa vadītājs atteicās izkāpt no spēkrata un noslāpēt dzinēju, tādēļ piesaistīti papildspēki.

Notikuma vietā ieradās papildspēki un vadītājam veikta atkārtota alkohola koncentrācijas pārbaude, kur atkārtoti apstiprinājās, ka autovadītājs ir dzērumā.

Dzērājšoferis prasīja policistiem, lai tie atdotu autovadītāja apliecību, taču likumsargs viņam paskaidrojis, ka tā nedarīs. Automašīnas vadītājs atkārtoti atteicās izkāpt no transportlīdzekļa, aizvēra vadītāja puses logu un acīmredzami gatavojās bēgt.

Transportlīdzekļa vadītājs strauji sāka braukt un, visticamāk, apzināti brauca virsū policijas darbiniekam, pēc kā ar spēkratu bēga projām no notikuma vietas.

Lai apturētu likumpārkāpēju, policists pielietoja šaujamieroci - trīs reizes iešāva automašīnas riepās. Savukārt dzērājšoferis sāka bēgšanu virzienā uz Tīnūžiem. Turpat netālu otrs likumsargs ar dienesta automašīnu panāca un apdzina spēkratu, un nobloķēja tam ceļu.

Arī šoreiz pēc vairākkārtīgiem policijas rīkojumiem izkāpt no transportlīdzekļa automašīnas vadītājs to darīt atteicās. Policijas darbinieki, pielietojot speclīdzekļus, automašīnas vadītāju aizturēja.

Ņemot vērā, ka persona atteicās parakstīt transportlīdzekļa vadītāja pārbaudes protokolu, persona tika nogādāta uz medicīnas iestādi alkohola koncentrācijas asinīs noteikšanai. Atkārtotā pārbaudē vīrietim tika konstatētas 1,35 promiles.

Pret vīrieti sākti četri administratīvo pārkāpumu procesi: par nepakļaušanos policijas darbinieku likumīgajām prasībām, par ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanu, par ceļu satiksmes negadījuma vietas atstāšanu un transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas