Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Pierīgā aizturēta organizēta grupa par narkotiku realizēšanu citās Eiropas valstīs

Rīgas reģionā aizturēta organizēta personu grupa, kas realizējusi narkotikas citās Eiropas valstīs, aģentūru LETA informēja Valsts policija.

Pērn rudenī policijā sākts kriminālprocess par narkotisko vai psihotropo vielu iegādāšanos, glabāšanu realizācijas nolūkā un realizāciju organizētā grupā, par apreibinošo vielu izgatavošanai paredzēto izejmateriālu pārvietošanu pāri Latvijas robežai un par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu vai citas mantas legalizēšanu.

Šogad 3.jūlijā pretterorisma vienības "Omega" kaujinieki ar Valsts policijas amatpersonām, sadarbojoties arī ar Igaunijas tiesībaizsardzības iestādēm, VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldi un Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju, vairākās adresēs Pierīgā aizturēja kopumā četras personas - 1980., 1982. un 1985.gadā dzimušus vīriešus un 1980.gadā dzimušu sievieti. 1980.gadā dzimušais vīrietis ir Lietuvas pilsonis.

Viena no aizturētajām personām jau iepriekš sodīta par narkotisko vielu nelikumīgu apriti.

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka aizdomās turētās personas jau ilgstoši bija saistītas ar narkotisko vielu apriti, realizējušas narkotikas citās Eiropas valstīs, tostarp Skandināvijā.

Ar aizturētajiem saistītās adresēs likumsargi veica kopumā 16 kratīšanas. Igaunijas policisti jūnija beigās Igaunijā konstatēja slēpni, kur šīs personas uzglabājušas narkotiskās vielas.

Kopumā izņemts 23,3 kilogrami ar baltas krāsas pulverveida vielu, kas satur metamfetamīnu, muca ar amfetamīna eļļu un pieci grami marihuānas. Atsavinātas arī 60 pudeles alkohola ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Tāpat policija atsavinājusi, visticamāk, noziedzīgā ceļā iegūtus naudas līdzekļus aptuveni 110 000 eiro apmērā, sešas automašīnas, no kurām pieci ir luksus klases spēkrati, dažādus juvelierizstrādājumus un luksus klases pulksteņus, tostarp četrus īpaši vērtīgus "Rolex" pulksteņus.

Atsavināti arī dažādi tehniskie līdzekļi, tostarp tādi, ka paredzēti pretdarbības veikšanai tiesībsargājošo iestāžu aktivitātes gadījumā.

Patlaban ir uzlikti aresti aizdomās turēto personu kustamajiem un nekustamajiem īpašumiem vairāk nekā 500 000 eiro vērtībā.

Divām aizturētajām personām kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas