Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Policija noskaidrojusi eksāmena domrakstu tematu nopludinātāju

Otrdien, 22.maijā, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes kriminālpolicijas rīcībā nonāca informācija par latviešu valodas centralizētā eksāmena domrakstu tematu nopludināšanu. Temati skolēniem bija zināmi aptuveni pusstundu pirms laika. Par notikušo policijā uzsākts kriminālprocess, un likumsargiem jau izdevies noskaidrot aizdomās turēto. Persona savu vainu atzīst. portālu Diena.lv informēja Valsts policija.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes kriminālpolicijas amatpersonas uzsāka izmeklēšanu uzreiz pēc informācijas saņemšanas no Valsts izglītības satura centra par gadījumiem, kad īsi pirms latviešu valodas centralizētā eksāmena trešās daļas sākuma kādas skolas audzēkņiem jau bija zināmi latviešu valodas centralizētā eksāmena domrakstu temati.

Veicot pirmstiesas izmeklēšanu, policija noskaidroja, ka sākotnējo informācijas noplūdi varētu būt veikusi kādas vidusskolas skolotāja Zemgales reģionā, pēc tam domrakstu temati nonākuši skolēnu rīcībā, un tie tālāk izplatīti skolēniem arī citos reģionos. 

Par notikušo Valsts policijā ierosināts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 200. panta pirmās daļas par neizpaužamu ziņu, kas nav valsts noslēpums, nelikumīgu izpaušanu, ja to izdarījusi persona, kas nav valsts amatpersona un kas saskaņā ar likumu ir atbildīga par ziņu glabāšanu. Patlaban kriminālprocesā noziedzīgajā nodarījumā iesaistītajai skolotājai piemērots statuss – persona, pret kuru uzsākts kriminālprocess.

(precizēta informācija pirmajā rindkopā - persona savu vainu atzīst)

Top komentāri

ē-ē-ē-ē - Latvija
ē
Vai tiešām visas Latvijas skolas nav jau pienācīgi kompjū-terizētas un digi-talizētas, lai taču beidzot eksāmenu tematus varētu paziņot visiem tieši eksāmena sākuma brīdī. Gadiem ritot sāk rasties sajūta, ka Izglītības ministrija ir vis neizglītotākā no visām ministrijām.
prieks
p
Ehh, ka tik pat operatívi varétu kjert Valsts nozadzéjus!!!
LIBERTĀRIETIS
L
temati zināmi 1/2 stundu pirms ??? ko tas dod ?? NEKO --ABSOLŪTI NEKO ja ir pietiekami plašs redzesloks , ja prot loģiski un gramatiski pareizi valodu lietot tas uzrakstīs tāpat -- nepraša pat 2 dienas ātrāk tematus uzzinot neko jēdzīgu neuzrakstīs .... Vētra ūdens glāzē -- Skolniekoi doma citadi --- man meita to eklsāmenu lika -- teica ka ''paldies Dievam"" nopludināja to kroplību -- pirmie temati bijuši tik tizli un morāli kropli ka nav bijis iespējams neko rakstīt lai sevi neizvarotu un lai pašam no sevis kauns nebūtu --- rezerves temati bijuši jau sakarīgiem ļaužiem nevis morāliem kropļiem..
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas