Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Policija par iespējamu fiktīvu vakcināciju pret Covid-19 sākusi vairāk nekā desmit kriminālprocesus

Saistībā ar iespējamu fiktīvu vakcināciju pret Covid-19 Valsts policijas lietvedībā ir "virs desmit" kriminālprocesiem, ceturtdien žurnālistiem pastāstīja Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes (ENAP) priekšnieks Pēteris Bauska.

Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde (ENAP), veicot operatīvā darbības, noskaidroja vēl kādu ārstniecības iestādi, kur iedzīvotāji par samaksu ieguvuši fiktīvas vakcīnas. Šonedēļ sadarbībā ar Speciālo uzdevumu bataljonu tika aizturēta četru personu grupa: 1962.gadā dzimusi sieviete un divas 1989.gadā dzimušas sievietes, kā arī 1969.gadā dzimis vīrietis, aģentūru LETA informēja Valsts policija.

Viņu vidū ir viena medicīnas darbiniece, kā arī starpnieki naudas piegādes procesā un viena persona, kas saņēmusi fiktīvu vakcīnu.

ENAP priekšnieks Pēteris Bauska ceturtdien žurnālistiem pastāstīja, ka policija skaidro, cik personām kopumā veikta fiktīva vakcinācija, taču policijas aplēses liecina, ka tie ir vairāki desmiti. Tāpat policija pārbaudīs vai gadījumā fiktīvu poti ir saņēmuši ārzemnieki.

Veicot piecas kratīšanas, tika izņemta skaidra nauda - 9000 ASV dolāru un vairāk nekā 6000 eiro, kas, iespējams, iegūti noziedzīgā ceļā. Policijas patlaban rīcībā esošā informācija liecina, ka cena par vienu fiktīvu poti bija 250 eiro.

Trīs aizturētie, tostarp medicīnas darbiniece, šobrīd atrodas izolatorā, un tiks lemts par drošības līdzekļu piemērošanu šīm personām. Savukārt vienai personai piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Policijā sākts kriminālprocess par prettiesiska labuma pieprasīšanu un pieņemšanu, ja tas izdarīts lielā apmērā vai ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, un par prettiesisku labumu došanu.

Policijā nekomentēja, kurā ārstniecības iestādē notikusi fiktīvā vakcinācija. Tāpat netiek minēts, vai šim kriminālprocesam ir saistība ar to, ka iepriekš Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīca (PSKUS) un Vidzemes slimnīcā ieradās it kā pret vīrusu vakcinēti pacienti un slimnīcas mediķiem radās aizdomas, ka saslimušās personas patiesībā nav vakcinētas.

Policija atkārtoti aicina personas, kurām ir informācija par vakcinācijas fakta falsificēšanu, ziņot policijai. Tāpat pašas personas, kuras ir iesaistījušās šādās darbībās, policija aicina pašām labprātīgi pieteikties policijā un sadarboties ar izmeklētājiem. Atkarībā no konkrētas situācijas tiks izvērtēta likumā paredzētā iespēja atbrīvot šādas personas no kriminālatbildības.

Tāpat policija atgādina, ka saistībā ar iespējamu fiktīvu vakcināciju visā Latvijā ir sākti vairāki kriminālprocesi, kuros šobrīd notiek aktīva izmeklēšana. Policija šajās lietās apzina to personu loku, kas, iespējams saņēmuši fiktīvas vakcinācijas sertifikātus.

Augustā Valsts policija paziņoja, ka tobrīd trīs kriminālprocesos aizturētas personas, tostarp trīs mediķi, kuri organizējuši vakcinācijas pret Covid-19 imitāciju vairākiem simtiem iedzīvotāju.

Arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) lietvedībā patlaban ir viens kriminālprocess par iespējamiem noziedzīgiem nodarījumiem vakcinācijas pret Covid-19 procesā.

Tikmēr Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūras nesen piemērojusi 1500 eiro naudas sodu kādai medicīnas māsai par to, ka viņa viltoja nosūtījuma dokumentu negatīva Covid-19 testa rezultāta saņemšanai. Arī šo lietu pirms nodošanas kriminālvajāšanai izmeklēja KNAB.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas