Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Policija par zādzībām aiztur vīrieti bez personas identitātes

Policija par valsts līdzekļiem veikusi DNS testu vīrietim, kurš visu mūžu dzīvojis bez jebkādiem personu apliecinošiem dokumentiem un nav reģistrēts nevienā datu bāzē pasaulē. Likumsargu redzeslokā 25 gadus vecais romu tautības vīrietis, saukts par Mailo, nonācis vairāku zādzību dēļ, vēsta LTV ziņas.

Apkārtējie iedzīvotāji sūdzējušies par mantu pazušanu. Policija, aizturot iespējamo vaininieku, konstatējusi – vīrietim nav it nekādu personu apliecinošu dokumentu, tāpēc sākotnēji nav bijis iespējams izvirzīt apsūdzību. Pašlaik vīrietis ir apcietinājumā Rīgas Centrālcietumā. Mailo lielāko dzīves daļu pavadījis Slokā un Kauguros, taču ir dzimis Lietuvas teritorijā laikā, kad vēl pastāvēja Padomju Savienība. Māte ar zēnu pārcēlusies uz Latviju īsi pēc viņa dzimšanas. Kaut viņa radi ir bijuši reģistrēti, Mailo māte sev zināmu iemeslu dēlu atstājusi bez jebkādiem personu apliecinošiem dokumentiem. Tā vīrietis dzīvojis visu mūžu, nav bijis pat pie ārsta. Mailo ir vizuāli ļoti līdzīgs savam brālim, tāpēc vajadzības gadījumā izmantojis viņa dokumentus, vēsta LTV ziņas."Domāju, šāds gadījums atkārtoties nevar, jo katrs bērns, kas dzimst Latvijā, iegūst savu personas identitāti. Šī gadījuma sākums meklējams brīdī, kad persona ir dzimusi un šķērsojusi robežu, līdz ar to paliekot ēnas zonā Latvijas valstī, savu dzīvi veidojot tā, lai nenonāktu kontaktā ne ar vienu valsts institūciju," saka Jūrmalas novada domes Labklājības paŗvaldes vadītāja Laima Grobiņa."Ja viņš būtu dzimis Latvijā, dzemdību namos visu varētu ātrāk noskaidrot. Informācija tika pieprasīta arī no Lietuvas, taču tur atbildēja, ka tādas personas nav," atklāj Jūrmalas Kriminālpolicijas nodaļas priekšnieka vietnieka pienākumu izpildītāja Svetlana Loča.No mātes uzzinot konkrētu dzemdību namu Lietuvā. Kaut dzemību nams jau likvidēts, arhīva dati liecina – konkrētā sieviete tiešām tur laidusi pasaulē zēnu. Vēlāk, veicot DNS ekspertīzi, gūts apstiprinājums, ka vīrietis tik tiešām ir minētās sievietes dēls. Kaut DNS ekspertīzi apmaksāja valsts, tiek plānots izmaksas piedzīt no aizturētā vīrieša, kuru slokā pazīst kā Mailo Mailusu, vēsta LTV ziņas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas