Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Policija sāk administratīvā pārkāpuma procesu par draudiem žurnālistei Spriņģei

Valsts policija ir sākusi administratīvā pārkāpuma procesu pret kādu sievieti par sociālajā tīklā paustiem draudiem izvarot pētnieciskās žurnālistikas centra "Re:Baltica" žurnālisti Ingu Spriņģi, noskaidroja aģentūra LETA.

Administratīvo sodu likums par pārkāpumiem pārvaldes, sabiedriskās kārtības un valodas lietošanas jomā paredz, ka par agresīvu pret citu personu vērstu uzvedību, kas traucē tās mieru un izpaužas kā draudi radīt kaitējumu personas veselībai, var piemērot naudas sodu no 70 līdz 100 eiro.

Policija nolēma sākt administratīvā pārkāpuma procesu un Rusovu atzina par pie atbildības saucamo personu. Patlaban nav zināms, vai un kādu sodu policija sievietei piemēros.

Jau ziņots, ka žurnālistei draudi tika izteikti sarakstē pie viņas aicinājuma braukt uz Čehova Rīgas krievu teātra un "Re:Baltica" izrādi "Šķelšanās" Daugavpilī. Sarakstē bija iesaistījusies arī Rusinova un Oskars Lekuns, cita starpā izsakot draudus žurnālisti izvarot.

Spriņģe aģentūrai LETA sacīja, ka bija pārsteigta par draudiem, jo pēdējā laikā šāda rakstura komentārus saņem ļoti reti. Turklāt no viņas puses komunikācijas sociālajos tīklos par "šķeļošām tēmām" pēdējā laikā nav bijis. 

Žurnāliste sacīja, ka Rusinova viņas ierakstus komentē regulāri. Lekuns ar Spriņģi ir sazinājies, paskaidrojot, ka "ir pret vardarbību", taču iebilst pret sabiedrības šķelšanu. Tomēr Spriņģe nolēmusi rakstīt iesniegumu Valsts policijā par abām personām, jo šāds komunikācijas veids nevar būt norma, aizbildinoties ar "es jau neko".

Daugavpils teātrī 28.maijā būs skatāma Čehova Rīgas krievu teātra un pētnieciskās žurnālistikas centra "Re:Baltica" izrāde "Šķelšanās". Izrāde 4.martā tika nospēlēta Rīgas krievu teātrī un bija plānota kā vienreizējs notikums, tomēr pēc aicinājumiem izrādi atkārtot nolemts to piedāvāt publikai noskatīties vēl vienu reizi - Daugavpilī.

Izrāde pozicionēta kā aizkadru izrāde tiešā sasaistē ar notikumiem seriāla "Šķelšanās" tapšanas laikā. Izrādē piedalās gan žurnālisti, gan Čehova Rīgas krevu teātra aktieri, stāstot seriāla aizkadru stāstus un arī savu personīgo dzīves pieredzi.

Izrādes radošo komandu veido režisors Valters Sīlis, dramaturgs Artūrs Dīcis. Līdzās teātra aktieriem - Veronikai Plotņikovai, Janai Herbstai, Aleksandram Maļikovam un Dmitrijam Jegorovam - izrādē piedalās arī "Re:Baltica" žurnālistes Sanita Jemberga, Spriņģe, Inese Braže, Annija Petrova, kā arī Daugavpils medija "Chayka.lv" žurnālistes Inna Plavoka un Nataļja Paļčevska.

Gada sākumā tika publicēts "Re:Baltica" dokumentālais četru sēriju seriāls "Šķelšanās". Seriālā žurnālistes pēta viedokļu sadursmes sabiedrībā, to izcelsmi un sekas valsts drošībai un labklājībai.

Tāpat ziņots, ka pērn cietumā nonāca Jānis Sondars, kuru notiesāja par Spriņģes vajāšanu. Augstākas tiesas (AT) Krimināllietu departaments nolēma neierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā Sondaram piespriesta brīvības atņemšanas uz diviem mēnešiem par Spriņģes vajāšanu, līdz ar to stājās spēkā viņu notiesājošais spriedums.

Sondars tika apsūdzēts par to, ka vairākkārtēji izteica draudus, kā arī par vajāšanu jeb vairākkārtēju un ilgstošu nevēlamu saziņu ar personu, kurai bija pamats baidīties par savu drošību.

Sondars gribējis iebiedēt viņam personīgi nepazīstamo Spriņģi, būdams neapmierināts ar "Re:Baltica" un Spriņģes publikācijām. Sondars žurnālisti ilgstoši, gandrīz divu gadu garumā, vajājis, apzinoties, ka Spriņģe nevēlas ar viņu komunicēt.

Viņš žurnālistei draudējis sociālā tīkla "Facebook" tiešraidēs, ieradies ar bēru pušķi "Re:Baltica" birojā un daudzkārt zvanījis uz Spriņģes privāto tālruni, sūtījis draudu īsziņas, izmantojot SMS, "WhatsApp" un citas saziņas iespējas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas