Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Policisti Pļavniekos aiztur piedzērušos māti, kura apgāzusi ratiņus ar zīdaini

Svētdien, 26. novembrī, Valsts policija saņēma informāciju no iedzīvotājiem par to, ka Rīgā, Pavasara gatvē, sieviete un vīrietis alkohola reibumā staigā pa daudzdzīvokļu namu pagalmiem, stumjot bērnu ratiņus. Iedzīvotāji ziņoja, ka sieviete stiprā alkohola reibuma dēļ knapi turoties kājās un esot pat apgāzusi ratiņus, vēsta likumsargi.

Notikuma vietā ieradās Valsts policijas Rīgas Ķengaraga iecirkņa policisti un Rīgas pašvaldības policija. Iedzīvotāju sacītais apstiprinājās – policisti uz ielas sastapa 1992. gadā dzimušu sievieti ar ratiņiem, kuros atradās zīdainis ar noberztu un asinīm klātu seju.

Turpat netālu stāvēja sievietei pazīstams vīrietis, ar kuru viņa iepriekš bija kopā staigājusi, savukārt bērna tēva blakus nebija. Sarunājoties ar policistiem, sieviete uzvedās rupji un agresīvi.

Notikuma vietā tika pieaicināti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests mediķi, kuri zīdaini nogādāja ārstniecības iestādē. Savukārt 2,39 promiļu reibumā esošā bērna māte tika aizturēta un nogādāta policijas iecirknī.

Saistībā ar notikušo Valsts policijā uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 174. panta otrās daļas – par cietsirdīgu vai vardarbīgu apiešanos ar mazgadīgo, ja ar to mazgadīgajam nodarītas fiziskas vai psihiskas ciešanas un ja tās nodarījušas personas, no kurām cietušais ir materiāli vai citādi atkarīgs. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods. Tāpat Rīgas pašvaldības policija sievietei ir sastādījusi administratīvo pārkāpumu protokolu pēc Administratīvo pārkāpumu kodeksa 171. panta – par aizbildnības vai aizgādnības izmantošanu, kaitējot aizbilstamajam vai aizgādnībā esošajam. Par šādu pārkāpumu soda ar īslaicīgu brīvības atņemšanu vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Bērna māte šobrīd atrodas izolatorā un likumsargi lems par drošības līdzekļa piemērošanu šai personai.

Rīgas bāriņtiesa šodien, 27.novembrī, ar vienpersonisko lēmumu ir pārtraukusi aizgādības tiesības vecākiem.

Likumsargi izsaka pateicību iedzīvotājiem, kuri, redzot nelaimē nonākušu un bezpalīdzīgu bērnu, nepalika vienaldzīgi un ziņoja par notikušo policijai.

Top komentāri

sicher
s
varu garantēt , ka lamājās sulīgi matom po maķernomu.
Latvijas
L
policija arī neko vairāk nespēj izdarīt - aizturēt piedzērušās zīdaiņu mammas, ķert pie Brīvības pieminekļa čurājošus angļus un saukt pie atbildības autovadītājus, kas it kā dod 20 - 50 EUR kukuli.
Aija
A
Jūs iedomajaties....!cik būs tādu -kad palielinās bērnu naudiņas un atlīdzības....būs šausmas...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas