Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Rīgā nedēļas laikā aizturēts jau otrs viltus spridzinātājs

Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicija trešdien neilgi pirms pusnakts Grīvas ielā aizturēja 1985.gadā dzimušu vīrieti, kurš vairākkārt zvanījis ar viltus informāciju par ēkās ievietotiem spridzekļiem.

Pēdējo dienu laikā šī ir jau otrā aizturētā persona, kas sniegusi nepatiesu paziņojumu par ēkās ievietotu spridzekli, portālu Diena.lv informēja Valsts policija.

Pirmdien ap pulksten pusvieniem un vēlāk ap pulksten trijiem anonīmi tika sniegta informācija par ievietotiem spridzekļiem Rīgas centrālstacijas ēku kompleksā, Rīgas dzelzceļa stacijā, kā arī tirdzniecības centrā Stockmann. Zvanītāja norādītajās vietās sprādzienbīstami priekšmeti ēkās netika atrasti.

Savukārt trešdien vakarā ap plkst.17 un vēlāk ap plkst.20 saņemta informācija par it kā ievietotiem spridzekļiem vienā no Rīgas Centrāltirgus paviljoniem un kinoteātrī Kino Citadele, kā arī kādā veikalā Grīvas ielā. Arī šajās vietās sprādzienbīstami priekšmeti netika atrasti.  

Lai arī vīrietis par šiem it kā ievietotajiem spridzekļiem zvanījis no mobilā tālruņa, kuram nebija SIM kartes, policistiem jau dažu stundu laikā izdevās noskaidrot vīrieša atrašanās vietu un aizturēt viltus zvanītāju.

Aizturētais vīrietis iepriekš vairākkārt nonācis policijas redzeslokā par dažāda rakstura noziegumiem. Pašlaik aizturētais vīrietis savu vainu atzinis daļēji. Policija turpina darbu, lai noskaidrotu konkrētās personas un citu personu saistību ar līdzīga rakstura noziegumiem, kas pastrādāti pēdējā laikā. Pret viltus zvanītāju sākts kriminālprocess par apzināti nepatiesu ziņojumu par spridzināmās ietaises ievietošanu. 

Šādu viltus paziņojumu gadījumā ne SIM kartes izņemšana, ne telefona numura slēpšana neliedz policijas darbiniekiem operatīvi noskaidrot un aizturēt viltus draudētāju. Par šādu noziegumu var draudēt reāla brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods.  

Policija arī atgādināja, ka sestdien naktī dažu stundu laikā pēc viltus paziņojuma sniegšanas par ievietotiem spridzekļiem ēkās Čiekurkalna 1. līnijā, Hanzas ielā un Matīsa ielā tika aizturēta 1982. gadā dzimusi sieviete. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas