Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Savu bērnu sadūrušajai sievietei tiesa piemērojusi medicīniska rakstura piespiedu līdzekli

Divdesmit divus gadus vecajai rēzeknietei, kas apsūdzēta sava pusgadu vecā bērna saduršanā, Rēzeknes tiesa šodien piemērojusi medicīniska rakstura piespiedu līdzekli - ārstēšanos vispārēja tipa psihiatriskajā slimnīcā.

Kā informēja tiesā, sieviete atzīta par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kas klasificējams pēc Krimināllikuma 125.panta 2.daļas 8.punkta - par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, ja tas izdarīts pret personu bezpalīdzības stāvoklī -, un atbrīvota no kriminālatbildības, piemērojot tai medicīniska rakstura piespiedu līdzekli.

Kā iepriekš informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Inguna Pužule, speciālisti, kuri veikuši bērnu sadūrušajai mātei atkārtotu tiesu psihiatrisko ekspertīzi, psiholoģisko noviržu dēļ ieteikuši piemērot sievietei piespiedu ārstēšanos.

Jau ziņots, ka 1.maijā Rēzeknē tika sadurts pusgadu vecs bērns. Bērnam tika konstatētas durtas brūces sejā, kaklā, krūškurvī un vēderā. Sākotnēji bērna stāvoklis bija stabils, bet ļoti smags, bērna dzīvībai svarīgās funkcijas tika uzturētas mākslīgi.

Aizdomās par bērna saduršanu tika turēta viņa māte, kāda 1989.gadā dzimusi sieviete, taču vēlāk policija izbeidza kriminālprocesu, lēmumu pamatojot ar to, ka noziedzīgo nodarījumu sieviete pastrādājusi, īslaicīgi esot nepieskaitāmības stāvoklī. 22 gadus vecajai sievietei, pēc pirmo tiesu psihiatrisko ekspertīzi veikušo speciālistu domām, piespiedu ārstēšana nav bijusi nepieciešama.

Ņemot vērā notikumu attīstību, kā arī lai aizstāvētu bērnu intereses un nepieļautu līdzīgu gadījumu atkārtošanos šajā ģimenē, Rēzeknes bāriņtiesa nolēma vērsties Rēzeknes tiesā ar prasības pieteikumu par abu ģimenē augošo bērnu - pusgadu vecās no mātes rokas cietušās meitenītes un viņas nepilnus četrus gadus vecā brāļa - izņemšanu no ģimenes. Minēto lietu Rēzeknes tiesa skatīs 8.decembrī, aģentūru LETA informēja Rēzeknes bāriņtiesas priekšsēdētāja Aija Mejere.

Sakarā ar lielo rezonansi, ko sabiedrībā izraisījusi notikumu attīstība minētajā lietā, 6.jūlijā Valsts policijas priekšnieks Artis Velšs uzdeva VP Latgales reģiona pārvaldes priekšniekam sniegt tiesisko pamatojumu, kādēļ šis kriminālprocess ir izbeigts.

Izvērtējot kriminālprocesa materiālus, izdarītā noziedzīgā nodarījuma smagumu un sabiedrisko bīstamību, procesa virzītāja tiešais priekšnieks atcēla lēmumu par kriminālprocesa izbeigšanu. Norādot, ka kriminālprocesā nav tikušas izmantotas visas likumā paredzētās procesuālās iespējas, lai nodrošinātu efektīvu krimināltiesisko attiecību taisnīgu noregulēšanu, lietā tika noteikts arī cits procesa virzītājs.

Patlaban abi bērni dzīvo pie aizbildņiem - vecvecākiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas