Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Šleseram oligarhu lietā piemērots aizdomās turētā statuss; skaļās apsūdzības pazudušas

Politiķim Aināram Šleseram tā dēvētajā oligarhu lietā ir piemērots aizdomās turētā statuss, šodien preses konferencē pavēstīja pats Šlesers.

Viņš gan uzsvēra, ka šīs lietas izmeklēšana kopumā esot izgāzusies - "skaļie" Krimināllikuma panti pazuduši, bet aizdomās turētā statuss viņam noteikts saistībā ar "mazākiem" iespējamiem pārkāpumiem.

Šlesers norādīja, ka beidzot saņēmis informāciju par to, kas viņam tiek pārmests. Šleseram neesot tiesības izpaust detalizētas ziņas, taču viņš secinājis, ka lieta pret viņu ir "baltiem diegiem šūta", un ka "oligarhu lieta ir beigusies".

Viņš arī norādīja, ka apsver iespēju vērsties Eiropas cilvēktiesību tiesā, un paredzēja, ka visticamāk "valstij nāksies samaksāt vairākus miljonus". Šlesers gan norādīja, ka saņemtos naudu ziedos labdarībai. Viņam tiem "miljoni nav vajadzīgi".  

Kā ziņots, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) pārstāve Laura Dūša aģentūrai LETA vēl vakar atteicās sniegt komentārus saistībā ar tā dēvēto oligarhu lietu.

KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks šogad 10.februārī žurnālistiem paziņoja, ka oligarhu lietu prokuratūrai varētu nodot šā gada pirmajā pusē. Tobrīd lēmumi par atzīšanu par aizdomās turētajiem vēl nebija pieņemti.

Visticamāk, KNAB nav izdevies savākt dzelžainus pierādījumus tā sauktajā oligarhu lietā, aprīlī rakstīja žurnāls Ir.

Tā dēvētā oligarhu lieta tika ierosināta 2011.gada maijā pēc Krimināllikuma pantiem par kukuļņemšanu, kukuļdošanu, noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un valsts amatpersonām likumā noteikto ierobežojumu pārkāpšanu.

Sākotnēji lietā bija iesaistītas un tiesiskais statuss piemērots 11 personām. KNAB veicis kratīšanas vairākās vietās Latvijā, tostarp ietekmīgu politiķu īpašumos - Aivara Lemberga Puzes īpašumā, Rīgas domē un brīvostas pārvaldē, Tautas partijas līdera Andra Šķēles ģimenei piederošās SIA "Uzņēmumu vadība un konsultācijas" (UVK) telpās un citos uzņēmumos.

Kratīšanas notikušas arī laikraksta Neatkarīgā Rīta Avīze izdevēja SIA Mediju nams telpās, kā arī toreizējā AS Diena kontrolpaketes īpašnieka Viestura Koziola kabinetā.

Tāpat KNAB vērsās Saeimā ar lūgumu dot atļauju veikt kratīšanu toreizējā deputāta Šlesera dzīvesvietā, tomēr Saeima atļauju kratīšanai nedeva.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas