Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Šogad policija Rīgā atsavinājusi vairāk nekā 6,5 miljonus cigarešu un 32 tūkstošus litru alkohola

Janvārī un februārī Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicija Rīgā kopumā atsavinājusi 6 640 000 gabalus nelegālo cigarešu, kā arī kāda uzņēmuma teritorijā atradusi un atsavinājusi 32 tūkstošus litru alkohola bez Latvijas Republikas (LR) akcīzes nodokļa markām. Saistībā ar abiem noziedzīgajiem nodarījumiem kopā aizturētas piecas personas, portālu Diena informēja policijā.

VP amatpersonas iepriekš uzsākta kriminālprocesa ietvaros par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšana, pārvietošanu (pārvadāšanu) šā gada februārī Rīgas reģionā aizturēja kādu kravas automašīnu. Kratīšanas laikā tajā tika konstatēti tabakas izstrādājumi Richman bez LR akcīzes nodokļa markām.

Šajā pašā dienā kriminālprocesa ietvaros tika veiktas 11 sankcionētas kratīšanas kāda loģistikas uzņēmuma teritorijā. Kratīšanu laikā teritorijā esošajās kravas automašīnās likumsargi konstatēja identiskus tabakas izstrādājumu Richman bez LR akcīzes nodokļa markām.

Tāpat likumsargi veica arī kratīšanas iesaistīto personu dzīvesvietās, kuru laikā izņēma vairākus iepakojumus ar augu valsts izcelsmes maisījumu (pēc ekspertīzes veikšanas - marihuānu) un citus ar izmeklējamo kriminālprocesu saistītus priekšmetus.

Kopumā procesuālo darbību rezultātā policisti konstatēja un atsavināja 6 640 000 gabalus Richman tabakas izstrādājumu bez LR akcīzes nodokļa markām.

Saistībā ar šī noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu policisti aizturēja trīs vīriešus. Diviem no tiem, 1963. gadā un 1965. gadā dzimušiem vīriešiem, tiesa piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu, savukārt 1961. gadā dzimušajam vīrietim piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. 

Tāpat šā gada janvārī VP amatpersonas kriminālprocesa ietvaros bija noskaidrojušas, ka Rīgā kādā ar metālapstrādi saistītā uzņēmumā, iespējams, tiek uzglabāts nelegālais alkohols. Kratīšanas  laikā uzņēmumā likumsargi konstatēja vairāk nekā 32 000 litrus ar alkoholiskajiem dzērieniem bez LR akcīzes nodokļa markām. Policisti veica vairākas sankcionētas kratīšanas uzņēmuma ofisos un ražošanas telpās, kā arī uzņēmuma amatpersonas dzīvesvietā. Tās laikā tika atrasti un izņemti dažādi priekšmeti, kam var būt pierādījuma nozīme izmeklējamajā noziedzīgajā nodarījumā.

Minētā kriminālprocesa ietvaros likumsargi aizturēja divas personas – 1979. gadā dzimušu vīrieti - uzņēmuma amatpersonu un darbinieku – 1979. gadā dzimušu Krievijas pilsoni. Uzņēmuma amatpersonai tiesa piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu, taču otrai personai piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu. 

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Sozinovs norāda: "Nelegālo akcīzes preču aprites apkarošana ir viena no Valsts policijas prioritātēm. Mērķtiecīgs darbs arī šoreiz ir vainagojies ar panākumiem - esam rīkojuši virkni kratīšanu, kuru rezultātā izņemts iespaidīgs daudzums nelegālo akcīzes preču, proti, lieli apjomi nelegālo cigarešu un alkohola. Tāpat aizturētas vairākas personas, kuras bija iesaistītas šajās nelikumīgajās darbībās. Ir ļoti svarīgi cīnīties ar nelegālo akcīzes preču apriti, tādēļ aicinām ikvienu ziņot par iespējamām vietām, kurās tiek tirgotas, glabātas vai arī ražotas šīs nelegālās preces."

 

Top komentāri

Prātotājs
P
Nu tik sāksies.Paceļiet vēl akcīznes nodokli tabakai un alkoholam.Tad uz katru,kas šķēros robežu vajadzēs pa policistam un muitniekam. Visādā gadījumā policija ar darbu būs dūšīgi nodrošiāta.nespēs vien kofiscēt.Ja valdībā nedomā ar galvu vai ir ieinteresēti,lai šī lavīna kļūst neapturama. Par IKP pieaugumu varēs aizmirst.
Nata
N
Tos 32 tūkst. litrus alkohola pret parakstu nodot slimnīcām, lai nav ar ūdeni jādezinficē!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas