Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Šorīt ugunsgrēkā Rīgā izglābti deviņi cilvēki

Kā portālam diena.lv pavēstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā, šorīt kādā dzīvoklī Rīgā izcēlies ugunsgrēks. No nama izglābti deviņi cilvēki.

Šorīt plkst. 04.24 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur četrstāvu mājas otrā stāva dzīvoklī dega vannas istaba un gaitenis 15 kvadrātmetru platībā. No piedūmotās ēkas tika izglābti deviņi un evakuēti 10 cilvēki. Plkst. 06.52 ugunsgrēks tika likvidēts. Dzīvoklī, kur notika ugunsnelaime, dūmu detektors nebija uzstādīts.

VUGD atgādina: visos mājokļos – gan dzīvokļos, gan privātmājās obligāti ir jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, turklāt privātmājas papildus jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu! Dūmu detektors ar skaļu skaņas signālu vēstīs par telpās izveidojušos sadūmojumu, lai varētu laikus evakuēties no bīstamās vides un izsaukt ugunsdzēsējus glābējus.

Vakar plkst. 19.25 VUGD steidzās uz izsaukumu Ventspilī, kur vienstāva dzīvojamajā mājā dega sadzīves mantas 10 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējies cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 20.34 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 16.22 VUGD saņēma izsaukumu uz Baldoni, kur dega divstāvu sabiedriskās ēkas jumta pārsegums 15 kvadrātmetru platībā. Plkst. 19.13  šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 14.30 tika saņemts izsaukums Ventspilī, kur deviņstāvu dzīvojamā mājā bija jūtama dūmu smaka. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka otrā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas un dīvāns 10m kvadrātmetru platībā. No ēkas tika evakuēti 20 cilvēki. Plkst. 15.05 ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī reģistrēti divi kūlas ugunsgrēki. Līgatnes novadā bija degusi pērnā zāle gar dzelzceļu, bet Ventspils novadā dega kūla vairāk nekā 3,5 hektāru platībā.

VUGD atgādina: kūlas dedzināšana ir aizliegta uz sodāma rīcība! Aicinām parūpēties par drošību gadījumos, kad atļautās vietās dedzināt ugunskurus – gādājiet, lai no Jūsu ugunskura dzirkstelēm un liesmām neaizdegtos sausā zāle tā tuvumā un neizceltos kūlas ugunsgrēks!

Vakar ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama arī Gulbenes novadā, kur grāvja ledū bija ielūzusi govs. Aicinām saimniekus parūpēties, lai mājdzīvnieki un mājlopi tiktu uzraudzīti un tiem nebūtu iespēju nokļūt uz aizsalušu ūdenstilpju ledus!

Savukārt vakar Rīgā tika saņemta informācija, ka Bieķeņgrāvja ledū ielūzis cilvēks. Šoreiz glābšanas darbus nebija, jo cilvēkam izdevās izkļūt no ūdens paša spēkiem. Atgādinām, ka atrasties uz ūdenstilpju ledus ir bīstami!

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 1. marta plkst. 06.30 līdz 2. marta plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 47 izsaukumus – 18 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā divu kūlas ugunsgrēku dzēšanu, 23 uz glābšanas darbiem, bet seši izsaukumi bija maldinājumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas