Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Talsu novadā izņem 18 marihuānas stādus

Valsts policija Talsu novadā likvidējusi marihuānas audzētavu, izņemot 18 marihuānas stādus, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova.

Šā gada septembrī VP tika saņemta anonīma informācija par to, ka kāda persona Dundagas pagastā nodarbojas ar marihuānas audzēšanu. VP Kurzemes reģiona pārvaldes Talsu iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas veica operatīvās darbības un 12.septembrī notika kratīšana kāda vīrieša īpašumā Talsu novadā, Dundagas pagastā, kur divās siltumnīcās tika konstatēti 18 marihuānas stādi.

Likumsargi aizturēja vīrieti, kurš noziedzīga nodarījuma izdarīšanā savu vainu atzīst un iepriekš nav nonācis policija redzeslokā.

Kā norāda Šeršņova, ekspertīžu rezultāti liecina, ka kopumā no nelegālās aprites izņemts liels daudzums narkotisko vielu - vairāk nekā 13 kilogrami marihuānas. Neliels daudzums narkotisko vielu atradās arī īpašumā esošajā privātmājā.

VP Kurzemes reģiona pārvaldes Talsu iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas turpina darbu sāktajā kriminālprocesā.

Saskaņā ar Krimināllikumu, par narkotiskās vielas saturošu augu neatļautu sēšanu vai audzēšanu, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Savukārt par narkotisko vielu neatļautu glabāšanu, ja tas izdarīts ar narkotiskajām vielām lielā apmērā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas