Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Tiesa apcietinājusi Latgales uzņēmēja slepkavībā aizdomās turēto Haitu

Svētdien tiesa apcietinājusi pirms divām dienām Rēzeknē nogalinātā uzņēmēja un politiķa Andra Ļubkas slepkavībā aizdomās turēto Igoru Haitu.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā, apcietinājums 1975.gadā dzimušajai personai piemērots kā drošības līdzeklis.

Lietā tikusi aizturēta un par aizdomās turēto atzīta vēl viena persona - 1991.gadā dzimis vīrietis. Policija lūgusi apcietināt arī viņu, taču tiesa apcietinājuma piemērošanu atteikusi, līdz ar to šai personai policija noteiks kādu citu, ar brīvības atņemšanu nesaistītu drošības līdzekli. Tomēr vienlaikus policija grasās apstrīdēt izmeklēšanas tiesneša lēmumu, ar kuru atteikts piemērot apcietinājumu 1991.gadā dzimušajam vīrietim.

Līdz šim izmeklēšanā gūtā informācija devusi pamatu iepriekš sākto kriminālprocesu pārkvalificēt pēc Krimināllikuma 117.panta 10.punkta par slepkavību pastiprinošos apstākļos grupā. Sākotnēji kriminālprocess tika sākts pēc Krimināllikuma 116.panta par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu.

Valsts policija turpina izmeklēšanu kriminālprocesā un šobrīd no plašākiem komentāriem atturas.

Jau ziņots, ka Rēzeknē piektdien pie tirdzniecības centra tika noslepkavots uzņēmējs un politiķis Ļubka. Valsts policija nekavējoties īstenoja speciālo operāciju "Slazdi" un notvēra aizdomās turēto personu - 1975.gadā dzimušo Haitu.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijā, piektdien ap plkst.13.58 tika saņemta informācija, ka Rēzeknē, Atbrīvošanas alejā 190A, pie būvniecības veikala raidīti vairāki šāvieni pret 1963.gadā dzimušu vīrieti, kurš notikuma vietā no gūtajiem ievainojumiem gāja bojā, pēc kā šāvējs pameta notikuma vietu ar automašīnu "Volkswagen Touareg".

Nekavējoties tika sākti plaši meklēšanas pasākumi, kuru laikā Valsts policija izsludināja speciālo plānu "Slazdi", piesaistot policijas spēkus vainīgās personas meklēšanai un aizturēšanai. Aptuveni pusotras stundas laikā tika noskaidrots un aizturēts meklētās automašīnas vadītājs.

Noskaidrojot notikušā apstākļus, iegūta informācija, ka šāvējs ir 1975.gadā dzimušais Haits, kurš izkāpa no automašīnas Rēzeknes novadā, Vērēmu pagastā.

Vienlaikus par notikušo Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Rēzeknes nodaļa sāka kriminālprocesu.

Piektdien policijas rīcībā esošā sākotnējā informācija liecināja, ka mirkli pirms noziedzīgā nodarījuma izdarīšanas starp iesaistītajām personām notika savstarpējs konflikts.

Noslepkavotais Ludzas novada domē bija ievēlēts no Zaļo un zemnieku saraksta.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka 1963.gadā dzimušajam Ļubkam pieder kokapstrādes uzņēmums "Lūsēni", kura faktiskā adrese ir Varoņu iela Rēzeknē.

Pērn uzņēmums apgrozījis 18 529 485 eiro un strādājis ar 7 138 909 eiro peļņu. Vīrietis darbojies arī biedrībā "Mežvidu līnis", mednieku biedrībā "Snaiperi", mednieku klubā "Ziķeri" un biedrībā "Latgales ražojošo lauksaimnieku apvienība

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas