Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Tiesai nodod krimināllietu par automašīnā ievilināta vīrieša aplaupīšanu

Prokuratūra Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai nodevusi krimināllietu par vīrieša aplaupīšanu, neļaujot viņam izkāpt no mašīnas un piedraudot ar vardarbību.

Kā aģentūru LETA informēja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Kristīne Sutugina, pērnā gada 13.novembrī abas apsūdzētās personas, mantkārīgu tieksmju vadītas, piedraudēja ar fizisku spēku kādam vīrietim, kuru viens no apsūdzētajiem pirms tam bija uzaicinājis satikties.

Pēc apsūdzēto aicinājuma vīrietis bija iekāpis viņu automašīnā. Transportlīdzeklim uzsākot kustību, viens no apsūdzētajiem no transportlīdzekļa kravas nodalījuma iekāpa tā salonā un, piedraudot ar vardarbību, liedza cietušajamam iespēju brīvi noteikt savu atrašanās vietu.

Brauciena laikā cietušajam agresīvā veidā tika piedraudēts izmantot vardarbību, bet pēc tam viņam tika nolaupīta nauda. Transportlīdzeklim atrodoties kādā stāvvietā Rīgā, apsūdzētie kopīgi nolaupīja cietušajam vīrietim piederošo mobilo telefonu.

Ar abu apsūdzēto noziedzīgajām darbībām cietušajam tika nodarīts materiāls zaudējums 255 eiro apmērā.

Abi apsūdzētie vīrieši saukti pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 176.panta "Laupīšana" otrās daļas un Krimināllikuma 152.panta "Nelikumīga brīvības atņemšana" otrās daļas.

Krimināllieta izskatīšanai nodota Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas