Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Tiesai nodota krimināllieta par izvairīšanos no nodokļu maksāšanas gandrīz 100 000 eiro apmērā

Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūras prokurors Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai ir nodevis krimināllietu, kurā apsūdzēta viena persona par izvairīšanās no nodokļu un tiem pielīdzināto maksājumu nomaksas 98 752 eiro apmērā, aģentūrai LETA pavēstīja Ģenerālprokuratūras pārstāve Una Rēķe.

Prokuratūra noskaidrojusi, ka uzņēmuma amatpersona nolūkā samazināt valsts budžetā maksājamā pievienotās vērtības nodokļa (PVN) apmēru laika periodā 2012.gada janvāra līdz 2014.gada aprīlim, uzņēmuma grāmatvedības uzskaitē iegrāmatoja faktiski nenotikušus darījumus, tostarp EKA čekus ar skaidras naudas darījumiem un Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Elektroniskā deklarēšanas sistēmā parakstīja un iesniedza uzņēmuma PVN deklarācijas, kurās iekļāva apzināti nepatiesu informāciju par nenotikušiem darījumiem, skaidroja Rēķe.

Turklāt realizējot savu noziedzīgo nodomu, kas bija vērts uz izvairīšanos no nodokļu nomaksas, uzņēmuma amatpersona, ar mērķi nenomaksāt valstij pienākošos iedzīvotāja ienākuma nodokli un Valsts sociālās aprosināšanas obligātās iemaksas, laika posmā no 2012.gada aprīļa līdz 2014.gada janvārim, VID iesniegtajos "Ziņojumos par valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām no darba ņēmēju darba ienākumiem, iedzīvotāju ienākuma nodokli un uzņēmējdarbības riska valsts nodevu pārskata mēnesī" apzināti nenorādīja informāciju par darba ņēmēju un tās bruto darba algas ienākumiem.

Prokuratūra uzskata, ka ar savām darbībām apsūdzētais izdarīja noziedzīgu nodarījumu, kas paredzēts Krimināllikuma 218.panta otrajā daļā par ko var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu. Par to, vai apsūdzētais ir atzīstams par vainīgu, būs jāspriež tiesai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas