Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ugunsgrēkā Alūksnē gājis bojā cilvēks

Otrdien dzīvokļa ugunsgrēkā Alūksnē gājis bojā cilvēks, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Plkst.17.21 tika saņemts izsaukums uz Alūksni, kur divstāvu koka daudzdzīvokļu ēkā dega otrā stāva dzīvoklis, koridors, kā arī starpstāvu pārsegums kopumā 40 kvadrātmetru platībā. No degošās ēkas ar trīsposmu izbīdāmajām kāpnēm caur logu tika izglābti divi cilvēki, kuri nelaimē cieta. Pārmeklējot degošo dzīvokli, tika atrasts arī viens bojāgājušais. Darbu notikuma vietā ugunsdzēsēji pabeidza tikai pēc pusnakts.

Plkst.10.20 VUGD saņēma izsaukumu uz Varoņu ielu Valkā, kur divstāvu dzīvojamās mājas pagrabā esošajā katla telpā dega griesti un briketes viena kvadrātmetra platībā. No ēkas pirmā stāva tika evakuēts viens cilvēks, savukārt no ēkas otrā stāva balkona ar trīsposmu izbīdāmajām kāpnēm izglābts vēl viens cilvēks. Plkst.11.59 ugunsgrēks likvidēts.

Savukārt plkst.7.35 ugunsdzēsēji devās uz Leona Paegles ielu Valmierā, kur divstāvu daudzdzīvokļu ēkas otrā stāva koridorā skanēja dūmu detektora brīdinošais signāls. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka vienā no dzīvokļiem, iespējams, no sveces bija aizdedzies pārklājs un spilvens viena kvadrātmetra platībā. Liesmas tika nodzēstas pirms VUGD ierašanās. Vēl pirms tam no ēkas pašu spēkiem bija evakuējušies trīs cilvēki. No dzīvokļa, kurā izcēlās ugunsgrēks, divi iedzīvotāji nebija evakuējušies. Tajā arī ugunsdzēsēji glābēji nedzirdēja skanam dūmu detektora signālu.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji kopumā saņēma 84 izsaukumus - 16 uz ugunsgrēku dzēšanu, 55 uz glābšanas darbiem, bet 13 izsaukumi bija maldinājumi. Izbraucot uz glābšanas darbiem, 39 izsaukumos tika sazāģēti nolūzuši koki, kas radīja apdraudējumu cilvēkiem un satiksmes drošībai.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas