Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Uzdodoties par policistiem, apkrāpj pensionāri

Otrdien kādas vairākas personas, uzdodoties par policistiem, no kādas pensionāres izkrāpa 1000 eiro un 300 latu, portālu Diena.lv informēja Valsts policijas pārstāve Anastasija Laizāne.

Otrdien pēcpusdienā kādai 70 gadus vecai, Preiļos dzīvojošai sievietei uz mājas tālruni zvanīja kāds vīrietis un, uzdodoties par policijas darbinieku, paziņoja, ka viņas dēls izraisīja negadījumu, kurā cieta pats un savainojis kādu meiteni. Cietušai paziņoja, ka dēlam nepieciešama liela naudas summa, lai segtu ārstēšanas izdevumus un "atpirktos" no policijas. Sieviete samaksāja krāpniekam 1000 eiro un 300 latus.

Saņemot minēto informāciju, Kriminālpolicijas darbinieki nekavējoties uzsāka izmeklēšanu un jau pēc pāris stundām netālu no Daugavpils pilsētas policija apturēja automašīnu, ar kuru pārvietojās aizdomās turētas personas. Tika aizturēti trīs lietuvieši – 1984., 1985. un 1975.gadā dzimuši vīrieši. Valsts policija informēja, ka 1985.gadā dzimušais vīrietis pirms pāris gadiem jau bija tiesāts par analoģiskā rakstura krāpšanu Latvijas teritorijā.

Ceturtdien tiesa lēma ar drošības līdzekļa - aresta - piemērošanu. Policija turpina izmeklēšanu un pārbauda aizturētos sakarā ar citiem identiskiem noziegumiem arī Rēzeknes pilsētā.

Kriminālprocess uzsākts pēc Krimināllikuma 177.panta 2.daļas - par krāpšanu, ja tā izdarīta atkārtoti vai ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, - soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz sešiem gadiem vai ar mantas konfiskāciju, vai ar naudas sodu līdz simt minimālajām mēnešalgām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas