Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

VID uziet prāvu nelegālo cigarešu kravu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas, veicot muitas kontroles pasākumus uz Latvijas austrumu robežas, novērsa 199 320 cigarešu (9966 paciņas) kontrabandu. Cigaretes bija noslēptas vieglā automobiļa dubultajā grīdā, kā arī vilcienu vagonos ar minerālmēslu un akmeņogļu kravām, portālu Diena.lv informēja dienestā.

Ceturtdien, 2019. gada 4. aprīlī, Indras muitas kontroles punkta (MKP) amatpersonas, veicot no Baltkrievijas iebraukuša kravas vilciena skenējuma attēlu analīzi, divos vagonos atklāja nedeklarētas cigaretes. Ierokot akmeņoglēs, no muitas kontroles bija noslēpti iepakojumi ar Premjer un NZ Gold cigaretēm. Tajos atradās kopumā 60 000 cigarešu.  

Savukārt trešdien, 3. aprīlī, Zilupes MKP amatpersonām, veicot no Krievijas iebraukuša kravas vilciena skenēšanas attēlu analīzi, radās aizdomas par nedeklarētu preču pārvietošanu.

Sadarbībā ar Valsts robežsardzes darbiniekiem tika veikta kontrole. Atverot hopper tipa vagona lūkas, konstatēts, ka amonija nitrātu kravā ir noslēpti iepakojumi ar cigaretēm. Tajos atradās 55 200 cigarešu NZ Gold

Savukārt Indras MKP, veicot no Baltkrievijas iebraukuša kravas vilciena kontroli, sadarbībā ar robežsardzes amatpersonām akmeņogļu kravā tika konstatēti iepakojumi ar cigaretēm Minsk. Kontroles rezultātā izņemtas 37 400 cigaretes. Uzsāktas lietvedības administratīvo pārkāpumu lietās.

Šī gada 2. aprīlī Terehovas MKP darbiniekiem tabakas meklēšanas suns palīdzēja atklāt vieglajā automobilī speciāli izveidotu kontrabandas cigarešu slēptuvi. Padziļināti pārbaudot no Krievijas iebraukušo automobili, muitas amatpersonas atklāja, ka tam ir izveidota dubultā grīda. Cigaretes tika atrastas, arī veicot priekšējā paneļa demontāžu. Kontroles rezultātā tika izņemtas 46 720 cigaretes Minsk. Par konstatēto pārkāpumu uzsākta lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā. Lietas materiāli nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lēmuma pieņemšanai par kriminālprocesu uzsākšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas