Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

VIDEO: Bolderājā nepilngadīgs jaunietis BMW spēkratā bēg no policijas

Svētkos, 24. decembrī, neilgi pēc plkst.1.30 Rīgas pašvaldības policijas Kurzemes pārvaldes darbiniekiem nācās veikt pakaļdzīšanos, lai aizturētu kādu nepilngadīgu jaunieti, kurš bēga no likumsargiem ar BMW spēkratu.

Policisti, patrulējot Bolderājā, ievēroja kādu BMW markas transportlīdzekli, kura vadītājs brauca pa Lielo ielu un sānslīdē nogriezās uz Kapteiņu ielu. Automašīnai bija izsists aizmugurējais stikls. Pēc neilga laika transportlīdzeklim izdevās nozust no policistu redzesloka, taču, turpinot apkārtnes apsekošanu, tas atkārtoti pamanīts Lielupes ielā. Vadītājs, pamanot policijas tuvošanos, uzbrauca uz apstādījumiem un strauji palielināja ātrumu.

Policisti deva rīkojumu vadītājam apturēt transportlīdzekli, taču agresīvais šoferis likumsargu prasību neņēma vērā, tāpēc uzsākta pakaļdzīšanās. Bēgšanas laikā autovadītājs nesavaldīja transportlīdzekli un uz viena no ceļiem saslīdēja.

* ņemot vērā, ka aizturētais ir nepilngadīgs, video viņa balss ir pārveidota

 

Policisti nekavējoties ar operatīvo transportlīdzekli nobloķēja ceļu un devās pie pārkāpēja, kurš vēl izsmisīgi rūcināja motoru un centās aizbēgt, braucot atpakaļgaitā. Mirkli vēlāk autovadītājs no transportlīdzekļa izvilkts ārā un saslēgts rokudzelžos.

Pārrunu laikā noskaidrots, ka spēkratu vadījis 16 gadus vecs pusaudzis. Puisis neslēpa, ka notikuma dienā lietojis alkoholu, turklāt nekautrējās vairākas reizes uzstājīgi prasīt policistiem cigaretes. Cigareti jaunietis nedabūja, bet pasēdēt policijas mikroautobusa aizturēšanas nodalījumā gan.

Izsaukti Valsts policijas darbinieki turpmāko procesuālo darbību veikšanai. Par braukšanu reibumā bez tiesībām likumā paredzēta kriminālatbildība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas