Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Vīrietis no 42 cilvēkiem, solot remontdarbus, izkrāpj teju 60 000 eiro

Valsts policija (VP) lūgusi prokuratūrai sākt kriminālvajāšanu pret kādu vīrieti, kurš apkrāpis 42 personas, piedāvājot celtniecības un remontdarbus, bet reāli tos neveicot.

Kā aģentūru LETA informēja VP pārstāve Gita Gžibovska, par aizdomās turēto kriminālprocesā atzīts kāds 1986.gadā dzimis vīrietis, kurš vairāku gadu garumā iedzīvotājiem piedāvājis dažāda veida celtniecības un remontdarbus, saņēmis par to priekšapmaksu, taču darbus nav veicis. Kopējie aprēķinātie cietušajiem nodarītie zaudējumi ir 59 136 eiro.

Šogad janvārī VP Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldē no teritoriālajiem iecirkņiem tika saņemti 30 kriminālprocesi, kuros tika izmeklēti krāpšanas fakti pret fiziskām un juridiskām personām, ko laikā no 2014.gada līdz 2017.gada rudenim izdarīja minētā persona.

Vīrietis cietušajiem piedāvāja veikt jumta remontu, skursteņu tīrīšanu, logu maiņu, māju fasāžu krāsošanu un citus darbus. Par to viņš prasīja no 100 līdz 600 eiro lielu priekšapmaksu, kā arī naudu materiālu iegādei.

Persona, pret kuru lūgts sākt kriminālvajāšanu, saziņā ar potenciālajiem klientiem slēpa savu identitāti un mēdza uzdoties par "Daini", kas nav viņa īstais vārds. Gandrīz visi cietušie norādīja, ka viņš izklausījies ļoti pārliecinoši un ātri iemantojis uzticību, jo solītiem darbiem ķērās klāt uzreiz. Taču pastrādājot vienu vai divas dienas, atradis dažādas atrunas, lai pie klienta vairs neatgrieztos un solītos darbus neizpildītu.

Izmeklēšana tika veikta pēc Krimināllikuma normām par krāpšanu lielā apmērā un par viltota dokumenta izmantošanu, ja tas izdarīts mantkārīgā nolūkā.

Kopumā izmeklēšanas laikā policija ir ieguvusi informāciju par 48 noziedzīgiem nodarījumiem, bet par cietušajiem ir atzītas 42 personas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas