Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Vīrietis par šaudīšanos daudzdzīvokļu namā tiek cauri ar nosacītu sodu

Daugavpils tiesa izskatījusi pērn jūlija beigās Daugavpilī dzērumā šaudīšanos sarīkojušā Vitālija Šustrova lietu, atzinusi viņu par vainīgu minētā noziedzīgā nodarījuma pastrādāšanā un sodījusi viņu ar brīvības atņemšanu uz trīs gadiem nosacīti ar pārbaudes laiku uz trim gadiem.Kā aģentūra LETA noskaidroja tiesā, Šustrovam cietušajai pusei būs jāizmaksā arī divas 1853 un 1000 eiro materiālās kompensācijas.

Savukārt pistole, ar kuru vīrietis sarīkoja apšaudi, ir konfiscēta. Pilns spriedums minētajā lietā tiks pasludināts 19.oktobrī.Apsūdzība Šustrovam celta pēc Krimināllikuma 231.panta 2.daļas - par huligānismu, ja tas saistīts ar mantas bojāšanu vai iznīcināšanu, vai ar pretošanos varas pārstāvim, vai ja tas izdarīts, lietojot ieročus.Jau informēts, ka pērn 25.jūlijā Daugavpilī, kādā daudzstāvu mājas dzīvoklī Jaunās forštates mikrorajonā Šustrovs, būdams pamatīgā alkohola reibumā, sarīkojis šaudīšanos.Pēc informācijas par notiekošo saņemšanas nekavējoties uz notikuma vietu izbraukuši policijas darbinieki. Lai pasargātu apkārtējos cilvēkus no ievainošanas un no ļaundara, kurš veica šāvienus no daudzstāvu mājas otrā stāva dzīvokļa loga, policisti norobežoja piemājas teritoriju.Mēģinot nomierināt vīrieti, kriminālpolicijas darbinieki veica pārrunas ar pārkāpēju, kurš ieslēdzās dzīvoklī un uz lūgumiem atvērt ieejas durvis nereaģēja. Jau pēc salīdzinoši neilga laika, pateicoties policijas darbinieku profesionāli veiktajam darbam, pārkāpējs tika aizturēts.Pie aizturētā tika atrasta un atsavināta reģistrēta gāzes pistole, kas bija pielāgota šaušanai ar munīciju, kā arī nelikumīgi glabāta pneimatiskā šautene ar optisko tēmēkli. Neviens cilvēks nebija cietis, tomēr pārkāpēja pretlikumīgo darbību rezultātā tika bojāta pagalmā novietotā automašīna.Noziedzīgā nodarījuma izdarīšanas brīdī vīrietis atradās alkohola reibumā un konkrētu savas rīcības iemeslu vai motīvu paskaidrot nevarēja. Agrāk vīrietis nav bijis tiesāts.Psihiatriskās ekspertīzes rezultāti liecina, ka šaudīšanos sarīkojušais vīrietis ir rīcībspējīgs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas