Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Latvijai un Ventspilij valde kā domes priekšsēdētāja amata kandidātu deleģējusi Lembergu

Partijas Latvijai un Ventspilij valde kā domes priekšsēdētāja amata kandidātu deleģējusi apcietinājumā esošo Aivaru Lembergu, aģentūrai LETA pastāstīja partijas valdes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Vītoliņš.

Viņš stāstīja, ka valdes sēdē vienbalsīgi nolemts, ka pirmajai domes sēdei kā domes priekšsēdētāja amata kandidāts, kurš pašvaldību vēlēšanās ieguvis vislielāko atbalstu, tiek virzīts partijas Latvijai un Ventspilij priekšsēdētājs un saraksta līderis Lembergs.

"Tāpat valdes sēdē vienojāmies, ka sāksim konsultācijas ar pārējo domē ievēlēto politisko spēku pārstāvjiem. Šodien nosūtīsim uzaicinājumu piektdien plkst.10 tikties ar Latvijas attīstībai, savukārt plkst.11 ar nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK pārstāvjiem," sacīja Vītoliņš, piebilstot, ka Latvijai un Ventspilij ir gatava runāt ar visu politisko partiju pārstāvjiem, kuri ir ievēlēti domē.

Pašvaldību vēlēšanās septiņus mandātus ieguva partija Latvijai un Ventspilij, pa diviem mandātiem - Latvijas attīstībai un partiju apvienība Jaunā Vienotība un Latvijas Reģionu apvienība, pa vienam mandātam - Jaunā konservatīvā partija un nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (AP) iepriekš tviterī skaidroja, ka apcietinājumā esošam cilvēkam ir liegtas tiesības piedalīties domes sēdēs. Tāpat liegts lietot internetu, datoru, mobilo un citas ierīces.

LETA jau ziņoja, ka Lembergam bija ir tiesības kandidēt pašvaldību vēlēšanās, jo attiecībā uz viņu nav stājies spēkā notiesājošs spriedums.

Tiesības kandidēt ir liegtas tad, ja pret personu stājas spēkā notiesājošs spriedums galīgajā instancē.

Jau vēstīts, ka Rīgas apgabaltiesa 22.februārī Lembergam piesprieda piecu gadu cietumsodu, mantas konfiskāciju un 20 000 eiro sodu. Lembergu pēc sprieduma nolasīšanas apcietināja tiesas zālē, jo viņam kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.

Rīgas apgabaltiesa par pilna spriedumu pieejamības datumu Lemberga krimināllietā noteikusi 22.jūniju.

Lembergam šo spriedumu būs iespējams pārsūdzēt apelācijas kārtībā Rīgas apgabaltiesā. Nākotnē par apgabaltiesas kā apelācijas instances nolēmumu vēl būs iespējams iesniegt kasācijas sūdzību vai protestu Augstākajā tiesā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas