Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +25 °C
Skaidrs
Svētdiena, 26. maijs
Varis, Eduards, Edvards, Edvarts
Mežacūku populācijā ĀCM šogad konstatēts 489 mežacūkām 55 novadu 117 pagastos

Āfrikas cūku mēri pirmo reizi konstatē Laucienes pagastā

Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) inspektori pagājušajā nedēļā konstatējuši 18 no Āfrikas cūku mēra (ĀCM) nobeigušās mežacūkas, turklāt sērga pirmoreiz skārusi Talsu novada Laucienes pagastu, kur atrasta viena beigta meža cūka, liecina Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) informācija.

Tāpat ĀCM pagājušajā nedēļā konstatēts arī sešām meža cūkām Madonas novada Liezēres pagastā, piecām meža cūkām Dundagas novada Dundagas pagastā un divām meža cūkām Tukuma novada Degoles pagastā.

Tāpat ĀCM konstatēts pa vienai mežacūkai Siguldas novada Allažu pagastā, Smiltenes novada Launkalnes pagastā, Talsu novada Īves un Kūļciema pagastos.

Līdz ar to mežacūku populācijā ĀCM šogad konstatēts 489 mežacūkām 55 novadu 117 pagastos.

ĀCM Latvijā pirmoreiz tika reģistrēts 2014.gada jūnijā trim mežacūkām dažus metrus no Baltkrievijas robežas. Tā ir ļoti bīstama saslimšana, un mājas cūku novietnē, kurā slimība konstatēta, ir jānokauj viss ganāmpulks.

PVD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas veic pārtikas aprites un veterinārmedicīnas nozares valsts uzraudzību un kontroli.

Top komentāri

Sandra
S
Nu re, debilais kretins Janis Duklavs nespej apkarot Afrikas cuku meri, bet keras klata vistinam un tas pavelej ieslodzit slegtajas telpas un iztapigie latvietisi ar klausija si idiota Duklava (ZZS) komandai ar retiem iznemumiem, kuri nepaklavas sai idiotiskajai Duklava pavelei. Debilais Duklavs nespej apkarot bebru (patiesiba zurkveidigu radijumu) dzivosanos Rigas pilsetas centra kanalos, par ko vel var runat, ka si idiotu valdiba ko vispar spej labu izdarit?
'bija jāveic cūku izmedīšana
&
Pirms 5 gadiem, kas ACM sāka pietuvoties Latvijas robežām, Zemkopības ministrijai bija jāorganizē metodiska meža cūku izmedīšana, lai atlikušo dzīves telpas pēc iespējas maz krustotos.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas