Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Aizvadītajā diennaktī dzēsti 147 kūlas ugunsgrēki; to dēļ deguši arī meži un mājas

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) aizvadītajā diennaktī saņēma 147 izsaukumus uz kūlas ugunsgrēkiem. Kopumā šogad Latvijā reģistrēti jau 1274 kūlas ugunsgrēki, portālu Diena.lv informēja VUGD pārstāve Viktorija Gribuste.

Trešdien kūlas ugunsgrēki dzēsti visā Latvijā, bet visvairāk - 46 - bijuši Latgalē. Pēc platības lielākais kūlas ugunsgrēks bijis Zilupes novada Lauderu pagastā, kur kūla degusi 50 hektāru platībā.

Vakardien kūlas dedzināšanas rezultātā degušas vairākas saimniecības ēkas, šķūņi, dārza mājas un pirts. Daugavpils novada Kalkūnes pagastā, degot kūlai 35 hektāru platībā, nodega arī trīs šķūņi 300 kvadrātmetru platībā, savukārt Dagdas pagastā dega kūla divu hektāru platībā un tā rezultātā dega neapsaimniekota māja un saimniecības ēka 80 kvadrātmetru un 50 kvadrātmetru platībā. Daugavpilī Egļu ielā dega kūla trīs hektāru platībā un dega divi šķūņi 30 kvadrātmetru platībā, bet Rēzeknes novada Kaunatas pagastā, degot kūlai divu hektāru platībā, aizdegās arī pirts 20 kvadrātmetru platībā.

Tāpat aizvadītajā diennaktī kūlas dedzināšana izraisīja arī vairākus mežu ugunsgrēkus. Rēzeknes novada Čornajas pagastā, degot kūlai piecu hektāru platībā, nodega arī mežs 2300 kvadrātmetru platībā, bet Ventspils novada Ugāles pagastā degot kūlai 5000 kvadrātmetru platībā nodega mežs 3,7 hektāru platībā. Jelgavas novada Zaļenieku pagastā un Svētes pagastā dega meža zemsedze kopā 1850 kvadrātmetru platībā, savukārt Garkalnē Kāpu ielā un Rīgā Mārkalnes ielā dega meža zemsedze 3,5 hektāru un 150 kvadrātmetru platībā. Salaspils novadā dega mežs 500 kvadrātmetru platībā.

VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta. Tā apdraud ne tikai cilvēku īpašumu, veselību un dzīvību, bet arī nodara būtisku kaitējumu dabai un tās bioloģiskajai daudzveidībai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas