Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Aizvadītajā naktī no Babītes ezera izcelti maluzvejnieku tīkli kilometra garumā

Aizvadītajā naktī Valsts vides dienesta (VVD) Lielrīgas reģionālās pārvaldes inspektori sadarbībā ar VVD pilnvarotajām personām Babītes ezerā, Bļodnieku līcī izņēma ārā nelikumīgus zivju tīklus kilometra garumā, aģentūrai LETA pastāstīja Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes vecākais inspektors Andris Strautiņš.

Viņš pastāstīja, ka tīkls ezerā bija nesen ievietots, jo tajā atradās apmēram 30 kilogramu smags loms. "Potenciālie tīkla licēji, visticamāk, bija gatavojušies noķertās zivis no rīta nogādāt realizācijai tirgū. Ja tīkli būtu izstāvējuši līdz rītam, tur būtu sapinies ievērojams daudzums zivju," pauda Strautiņš, piebilstot, ka maluzvejnieki bija pārsvarā noķēruši plaužus un līņus.

VVD Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes vecākais inspektors sacīja, ka tika izlemts tīklus izņemt un zivis dzīvas atlaist atpakaļ ezerā. Šāds lēmums pieņemts, jo ezers bija atklāts, ūdens augi vēl nebija izauguši un inspektoriem nebija vietas, kur izveidot slēpni motorlaivas paslēpšanai, lai noķertu vainīgos. "Parasti cenšamies ierīkot slēpņus un aizturēt vainīgās personas. Šoreiz tas nebija iespējams, jo laivu nekur tuvumā nevarēja noslēpt, vieta bija atklāta," aizvadītās nakts notikumos dalījās inspektors.

Pēc Strautiņa teiktā, tik liels tīkls sen nebija izņemts no Babītes ezera. "Šoreiz neviens mums neziņoja par tīkliem, atklājām tos kārtējā reida laikā, jo Bļodnieku līcī bieži mēdz būt nelikumīgi ievietoti zvejas rīki," viņš sacīja.

VVD ir Vides un reģionālās attīstības ministra pakļautībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kas izveidota 2005.gada 1.janvārī. VVD darbības mērķis ir nodrošināt, lai tiktu ievēroti normatīvie akti vides aizsardzības, radiācijas drošības un kodoldrošības un dabas resursu izmantošanas jomā, kā arī veicināt dabas resursu un enerģijas ilgtspējīgu izmantošanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas