Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Aktīvisti cer nosargāt mežu pie Blaumaņa dzimtajām mājām

Vairāki aktīvi Ērgļu novada iedzīvotāji nav apmierināti ar pašvaldības lēmumu izsolīt Braku meža cirsmu pie rakstnieka Rūdolfa Blaumaņa dzimtajām mājām un cer mežu nosargāt.

Vēlētāju apvienības Kopā ir spēks, no kuras saraksta 2017. gada pašvaldību vēlēšanās novada domē ievēlēts arī pazīstamais televīzijas raidījumu par dabas tematiku vadītājs Māris Olte, savā Facebook vietnē vēsta, ka pēc vakar notikušas iedzīvotāju tikšanās pieņemts lēmums ierosināt ārkārtas domes sēdi par Braku meža cirsmu izsoles atcelšanu. Savukārt, ja netiks panākta izsoles atcelšana, pirms izsoles un izsoles laikā pie Ērgļu pagasta mājas tiks rīkots pikets.

Ar atklātu vēstuli pie Ērgļu novada pašvaldības vērsusies arī režisore Māra Ķimele, aicinot Braku mežu nepārvērst kailcirtē.

Ērgļu novada pašvaldības informācijas speciāliste Ilze Daugiallo aģentūrai LETA pauda nostāju, ka Braku meža apsaimniekošana notiek saskaņā ar normatīvajiem aktiem un profesionālu speciālistu atzinumiem.

Šā gada augustā novada dome, pieciem deputātiem balsojot par, bet četriem opozīcijas deputātiem pret, nolēma atsavināt atklātā izsolē Ērgļu novada pašvaldības kustamo mantu - cirsmas Braku mežā -, kur aptuvenais izcērtamās koksnes apjoms ir 4160 kubikmetri.

 

Mežs, par kura saudzēšanu iestājas aktīvisti, ir nozīmīgs ar to, ka tas atrodas pie latviešu rakstnieka Rūdolfa Blaumaņa memoriālā muzeja Braki. Laikraksts Latvijas Avīze iepriekš vēstīja, ka Blaumaņa memoriālajam muzejam Brakos nepieciešama jauna administratīvā ēka, bet, lai rastu līdzekļus tās celtniecībai, Ērgļu novada pašvaldība apsver koku ciršanu blakus Brakiem esošajā mežā.

Top komentāri

TrollisJT
T
Ekoloģisks skandāls - veids, kā lūzeriem iekļūt politiskajā apritē.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas