Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Alūksnei plāno piešķirt papildus 2,7 miljonu latu

Valdība konceptuāli atbalstījusi Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas priekšlikumu piešķirt Alūksnes novada pašvaldībai 2 746 798 latu attīstības projektu īstenošanai aktivitātē Atbalsts novadu pašvaldību kompleksai attīstībai, ziņo portāls aluksniesiem.lv.

Papildus finansējums ir nepieciešams, lai veicinātu turpmāku Alūksnes novada attīstību un nodrošinātu pašvaldības iedzīvotājiem kvalitatīvus un pieejamus pakalpojumus. Jau šobrīd Alūksnes novada pašvaldība ir apzinājusi primārās infrastruktūras attīstības vajadzības, kuras tā ir gatava īstenot 2013.gadā.

"Tā Alūksnes novada pašvaldība ir iecerējusi veikt izglītības iestāžu energoefektivitātes paaugstināšanas darbus, turpināt Alūksnes pilsētās Rūpniecības ielas rekonstrukcijas darbus, veikt Alūksnes pilsētas sākumskolas sporta zāles celtniecību, Alūksnes ezera Pilssalas attīstības plāna 1.kārtas īstenošanu. Gala lēmumu par finansējuma piešķiršanu un konkrētiem projektiem, kuru īstenošanai tiks piešķirts šis finansējums, plānots pieņemt prioritātes „Policentriska attīstība" Koordinācijas padomē," informē Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija sabiedrisko attiecību nodaļas darbiniece Ilze Telica. Taču sākotnēji nepieciešams lēmums par finansējuma pārdali ES fondu aktivitātēs kopumā, par ko š.g. aprīlī plānotas diskusijas Koalīcijas partneru darba grupā par Eiropas Savienības struktūrfondu un Kohēzijas fonda jautājumiem.

"Alūksnes novads ir reģionālas nozīmes attīstības centrs, kura sociālekonomiskā situācija ir līdzīga vairākiem Latgales plānošanas reģiona novadiem. Līdz šim Alūksnes novadam aktivitātē Atbalsts novadu pašvaldību kompleksai attīstībai tikai piešķirts ES fondu finansējums 427 516 latu apmērā. Minētā finansējumu Alūksnes novada pašvaldība izvēlējās novirzīt divu projektu īstenošanai - Valsts nozīmes arhitektūras pieminekļa Vecās pils renovācijas pabeigšana Alūksnes Mākslas skolas un novada iedzīvotāju vajadzībām un Rūpniecības ielas rekonstrukcija Alūksnes pilsētā (1.kārta)," tā I.Telica. Viņa norāda, ka tā kā Alūksnes novads ir vienīgais novads ar valsts ārējo robežu ar Krievijas Federāciju, kurš neietilpst Latgales plānošanas reģionā, izvērtējot pašvaldības iespējas un vajadzības ierobežoto valsts budžeta līdzekļu apstākļos, VARAM ierosināja piešķirt Alūksnes novada pašvaldībai virssaistību finansējumu vismaz 2 746 798 latu apmērā. Šāds finansējuma apmērs ir pielīdzināms Balvu novada pašvaldībai un Krāslavas novada pašvaldībai piešķirtajam virssaistību finansējuma apjomam. I.Telica arī norāda, ka saskaņā ar Minitru Kabineta noteikumos Nr.843 noteikto iepriekš minētās trīs pašvaldības atrodas vienā sociālekonomisko rādītāju grupā un finansējuma apmēra kategorijā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas