Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Apelācijas instance Jūrmalas mēram Truksnim "komandējuma krimināllietā" piemēro 5000 eiro sodu

Rīgas apgabaltiesa (RAT) šodien apelācijas kārtībā tā dēvētajā "komandējuma krimināllietā " Jūrmalas domes priekšsēdētājam Gatim Truksnim (ZZS/LZP) un mēra biroja vadītājai Ingrīdai Vilkārsei piemēroja attiecīgi 5000 un 2500 eiro sodu.

Tiesā aģentūra LETA noskaidroja, ka RAT apmierināja prokurora iesniegto apelācijas protestu un atcēla Rīgas rajona tiesas šī gada aprīļa attaisnojošo spriedumu.

Apelācijas instances tiesa taisīja jaunu spriedumu, abus apsūdzētos atzīstot par vainīgiem viņiem celtajā apsūdzībā.

Spriedums būs pārsūdzams kasācijas kārtībā pēc tam, kad tiks sagatavots pilnais spriedums. Patlaban par pilna sprieduma pieejamības dienu noteikts 14.decembris.

RAT tiesnese Irīna Jansone norāda, ka "apelācijas instances tiesa citādi vērtēja pierādījumus lietā un atšķirībā no pirmās instances tiesā lemtā atzina tos par pietiekamiem, lai taisītu notiesājošu spriedumu".

Truksnis aģentūrai LETA sacīja, ka gaidīs pilno spriedumu, lai attiecīgi likuma noteiktajā kārtībā to varētu apstrīdēt.

"Runa jau nav par naudas sodu, bet gan par to, ka nejūtos vainīgs," sacīja Jūrmalas domes priekšsēdētājs, piebilstot, ka arī Vilkārse spriedumu pārsūdzēs.

Jau ziņots, ka pirmās instances tiesa abu apsūdzēto personu darbībās nav varējusi konstatēt visas nepieciešamās Krimināllikuma 327.panta pirmajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma sastāva pazīmes un tas arī bija pamats attaisnojošam spriedumam.

Saskaņā ar apsūdzību, amatpersona, lai slēptu savu neattaisnoto prombūtni darbā, vienojās ar otru personu, ka tiks noformēts rīkojums par komandējumu, kurā tiks ierakstītas nepatiesas ziņas, un ka šo dokumentu izmantos kā attaisnojumu amatpersonas darba kavējumam - neattaisnotai prombūtnei.

Prokuratūras ieskatā, viltotais dokuments tika iesniegts iestādes grāmatvedībā.

Pirmstiesas izmeklēšanu pirms lietas nodošanas apsūdzību celšanai, šajā lietā veica Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB).

Truksnis figurēja arī krimināllietā par Zaļo un zemnieku savienības (ZZS), iespējams, nelikumīgu finansēšanu, tomēr prokuratūra pret mēru kriminālprocesu izbeidza.

Šajā lietā prokuratūra uzņēmējam Jūlijam Krūmiņam un finansistam Jorenam Raitumam piemērojusi kopumā 86 000 eiro lielu sodu par ZZS un partijas "No sirds Latvijai" nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā pirms pašvaldību vēlēšanām 2017.gada 3.jūnijā.

Par minēto noziegumu izdarīšanu viena persona sodīta ar 77 400 eiro sodu, bet otra - ar 8600 eiro sodu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas