Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ar 12 balsīm gāž Talsu mēru

Ceturtdien pēcpusdienās Talsu novada pašvaldībā ar 12 balsīm "par" deputāti lēmuši par Edgara Zeldera (Mēs - Talsiem un novadam) atbrīvošanu no domes priekšsēdētāja amata, ziņo Talsu novada pašvaldībā.

Kā ziņo LETA Par Zeldera atbrīvošanu no amata nobalsojuši visi 11 deputāti, kuri prasīja iekļaut domes sēdes darba kārtībā jautājumu par neuzticības izteikšanu Zelderim, kā arī Jaunās konservatīvās partijas deputāte Inga Gluzda.

Zeldera partijas rakstītajā e-pastā norādīts, ka tieši viņš 2017. gada 3. jūnija pašvaldību vēlēšanās bija vislielāko iedzīvotāju atbalstu ieguvušais kandidāts, turklāt pārstāvot jaunu politisko spēku – partiju Mēs – Talsiem un novadam. Talsu novads Edgara Zeldera vadībā bija uzsācis ceļu uz godīgu un atklātu pārvaldību, kas acīmredzot nebija pieņemams tiem politiskajiem spēkiem, kas kopš Latvijas neatkarības atgūšanas pieraduši ar pašvaldības līdzekļiem rīkoties kā ar savējiem.

“Šodien notikusī Zeldera atbrīvošana Talsu svētku aizsegā ir spļāviens sejā novada iedzīvotājiem. Izmisīgā vēlme par katru cenu gāzt līdzšinējo mēru tikai 2 nedēļas pēc iepriekšējā mēğinājuma apliecina, ka dažām lielajām partijām ir steiga paspēt realizēt savas intereses vairākos finansiāli apjomīgos projektos, kuros nepieļaut naudas izsaimniekošanu centās Zelderis”, pieļauj Ilva Norenberga, Sociālo un veselības jautājumu komitejas priekšsēdētājas vietniece, partijas Mēs – Talsiem un novadam deputāte.

Partija norāda, ka Zelderim pat esot piedāvāts kukulis. "Zīmīgi, ka Zelderim pat piedāvāts “kukulis” par netraucēšanu, par ko ir informētas tiesībsargājošās iestādes. Zelderis uzskata, ka "Koruptīvo roku” interesēs ir Talsu novadā negodprātīgi izmantot vismaz 15 miljonus eiro dažādu projektu realizēšanas gaitā turpmākajos 3 gados, piemēram, Bibliotēkas, jaunā Talsu tirgus un Sabiles bērnudārzā būvniecībā un daudzos citos projektos," norāda atlaistā domas priekšsēdētāja partija. 

Turpmāk domē ievēlētie Mēs – Talsiem un novadam deputāti (Zelderis, Lauris Pīlēģis, Ilva Norenberga) darbosies Talsu novada domes opozīcijā. 

Portāls Diena.lv jau šorīt vēstīja, ka vien divas nedēļas pēc iepriekšējā neuzticības balsojuma virkne deputātu atkal iesnieguši pieprasījumu atbrīvot no amata Talsu novada domes priekšsēdētāju Edgaru Zelderi (Mēs - Talsiem un novadam) - šoreiz pieprasītājiem pievienojušies arī tie pieci deputāti, kuri iepriekš balsoja pret mēra gāšanu vai arī balsojumā nepiedalījās.

Kā informēja domē pārstāvētie partijas Mēs - Talsiem un novadam deputāti, pieprasījumu par neuzticības izteikšanu Zelderim iesnieguši 11 deputāti.

papildināta visa ziņa

Top komentāri

Aksels
A
Talsos atgriezīsies vecie laiki- varēs atkal zagt un dzīvot zaļi! Pie varas atkal ZZS shēmotāji!
Ja kolēģiem ir interese pašeptēt
J
ar pašvaldības līdzekļiem, tad ir jābūt pretīmnākošam. Dažkārt cilvēki bez politiskās pieredzes to nesaprot. Un tad ir jāņem nost.
Brežņevs
B
Vecie perdeļi ir atkal pie varas.Tropiņs jau vairāk kā 20. gadus.Kad kamiņu Kurzemju pilsētās tiek skaisti viss sakārtots, Talsu deputāti to tik zin kā savā starpā kulakus vicināt.Zelderis ir vienīgais deputāts kuru atbalsta pilsētnieki un nav sasmērējies.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas