Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Ar Covid-19 sasirguši pieci Daugavpils slimnīcas darbinieki

Ar Covid-19 inficējušies pieci Daugavpils slimnīcas darbinieki, aģentūrai LETA apliecināja SIA Daugavpils reģionālā slimnīca sabiedrisko attiecību speciāliste Gundega Gronska.

Pēc viņas paustā, piecu darbinieku inficēšanās notikusi ārpus slimnīcas, un citi darbinieki nav noteikti par sasirgušo kontaktpersonām. "Nodaļu darbs notiek ierastajā režīmā," apgalvoja Gronska.

Pašlaik Daugavpils slimnīcā atrodas astoņi Covid-19 pacienti. Viens pacients ir smagā stāvoklī, bet septiņu slimnieku stāvoklis ir vidēji smags.

Rēzeknes slimnīcā, kur inficēšanās pagājušajā nedēļā atklāta trim darbiniekiem, jauni Covid-19 gadījumi nav konstatēti. Slimnīca turpina sniegt neatliekamos un plānveida pakalpojumus, apgalvoja SIA "Rēzeknes slimnīca" sabiedrisko attiecību speciāliste Laura Sondore-Strode.

Rēzeknes slimnīcā pašlaik ārstējas viens Covid-19 pacients.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā Rēzeknē ir fiksēti vairāki Covid-19 saslimšanas gadījumi, trīs no kuriem - Rēzeknes slimnīcas darbiniekiem.

Covid-19 konstatēts diviem administrācijas darbiniekiem un vienam ārstam. Šie saslimšanas gadījumi savā starpā nav saistīti un notikuši ārpus darba vietas, norādīja slimnīcā.

Inficētie darbinieki atrodas karantīnā, bet tiešās kontaktpersonas pašizolācijā. Pašizolācija noteikta astoņām tiešajām kontaktpersonām, un tie ir iestādes darbinieki.

Iestādē apgalvoja, ka slimnīca ir gatava šādām situācijām, ir veikti visi nepieciešamie pasākumi, lai nepieļautu Covid-19 izplatību - veikta telpu dezinfekcija, darbinieku un pacientu testēšana, citi pretepidemioloģiskie pasākumi. Līdz šim saņemtie testu rezultāti ir negatīvi.

Slimnīcas darbība netiek pārtraukta, tā turpina sniegt neatliekamos un plānveida pakalpojumus. Sondore-Strode aģentūrai LETA apgalvoja, ka slimnīcas darbs norisinās ierastā režīmā, un ar individuālās aizsardzības līdzekļiem un darbspēka resursiem ārstniecības iestāde ir nodrošināta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas