Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Atklāts Daugavpils būvniecības tehnikums, kura rekonstrukcijā ieguldīti 9,5 miljoni eiro

Šodien atklāts modernizēts profesionālās izglītības kompetenču centrs Daugavpils būvniecības tehnikums (DBT), kura rekonstrukcijā ieguldīti vairāk nekā 9,5 miljoni eiro, aģentūru LETA informēja Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).

Vairāk nekā 1300 tehnikuma audzēkņu turpmāk varēs apgūt būvdarbu, autotransporta, ceļu būves, inženierkomunikāciju, arhitektūras tehniķa, metāla un kokapstrādes speciālista profesijas darba tirgus pieprasījumam atbilstošās mācību telpās.

Projekta laikā tika gan izremontēta un modernizēta skolas ēka, ierīkota jauna ķīmijas un fizikas laboratorija, teorētiskie mācību kabineti, gan arī renovēta aktu zāle un sporta zāle. Novecojusī galdniecības un apdares darbu darbnīca tika demontēta, tās vietā izbūvējot jaunu vienotu mācību centru.

Praktiskai apmācībai ir izveidotas piecas jaunas darbnīcas - apdares darbu un mūrnieku, metinātāju, sanitārtehnisko darbu un galdnieku praktisko darbu apguvei. Rekonstruēta arī ceļu būvmehāniķu praktiskā darbnīca.

No jauna uzbūvēta informācijas centra ēka ar bibliotēku, mācību materiālu krātuvi, arhīvu un darba telpām. Rekonstruēta dienesta viesnīca, atjaunojot energoinstalācijas, siltumapgādi un santehniku.

Projekta īstenošanas rezultātā tehnikums kļuvis par vienu no modernākajām profesionālās izglītības iestādēm Latgales reģionā.

Kopumā no 9,5 miljonu lielā finansējuma tehnikuma attīstībai, 8,1 miljons eiro bija Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums, bet 1,4 miljoni eiro - valsts finansējums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas