Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Atstādinātā slimnīcas Ainaži vadītāja ir arī deputāte Salacgrīvas novada domē

Uz pārbaudes laiku no amata atstādinātā bērnu psihoneiroloģiskās slimnīcas Ainaži vadītāja Ilona Balode strādā arī Salacgrīvas novada domē par deputāti, noskaidroja aģentūra LETA.

Viņa domē ievēlēta no Latvijas Reģionu apvienības saraksta.

Domnieces amatu paralēli darbam slimnīcas Ainaži valdē viņa ieņem jau kopš 2009.gada.

Informācija domes mājaslapā liecina, ka pērn Balode piedalījusies visās 16 domes sēdēs. Viņa strādā arī domes Finanšu komitēja un Sociālo un veselības jautājumu komitejā.

Valsts amatpersonas deklarācijā par 2016.gadu teikts, ka Balode par darbu domē kopumā saņēmusi 1122,84 eiro. Savukārt algā par darbu slimnīcā Ainaži viņa saņēmusi 26 749 eiro.

Iepriekš vēstīts, ka paralēli slimnīcas Ainaži vadīšanai Balode slimnīcā veic arī pediatra pienākumus.

Saistībā ar Veselības inspekcijas (VI) un tiesībsarga konstatētajiem pārkāpumiem slimnīcā Balode uz izmeklēšanas laiku no amata atstādināta.

Veselības ministrijas (VM) valsts sekretārs Aivars Lapiņš žurnālistiem sacīja, ka pārkāpumi saistīti arī ar ārstniecības personāla, iespējams, neatbilstošu rīcību saistībā ar pacientu fiksāciju. Viņš norādīja, ka tiek runāts par pārkāpumiem fiksācijas ilgumā un pārtraukumu apmēra.

VI direktore Indra Dreika trešdien preses konferencē skaidroja, ka šie pārkāpumi varētu būt saistīti ar ārstu un medicīnas personāla trūkumu. Savukārt VM valsts sekretāra vietniece Daina Mūrmane-Umbraško teica, ka patlaban darbam slimnīcā Ainaži piesaistīti speciālisti no Rīgas, turklāt ministrija darīs visu savu iespēju robežās, lai slimnīcai piesaistītu nepieciešamo personālu.

Tikmēr tiesībsargs Juris Jansons preses konferencē teica, ka bērni bija piesieti un fiksēti pat vairākas dienas un nedēļas. Pārbaudes gaitā bērni liecināja par piedzīvoto personālo fizisko un emocionālo vardarbību. Jansons pauda, ka bērni stāstījuši, ka par nepaklausību tiek sodīti ar potēm un piesiešanu pie gultas. Tiesībsargs uzskaitīja arī virkni citu konstatētu pārkāpumu.

Ņemot vērā, ka pārbaudē konstatēti arī iespējami krimināla rakstura pārkāpumi, tiesībsargs vērsīsies Ģenerālprokuratūrā.

Pacientu vecāku un Tiesībsarga biroja pausto, ka slimnīcā bērni netiek pietiekami baroti, viņu vēstules nenonāk līdz mājām, Balode sauc par muļķībām.

Top komentāri

Vidis
V
Kad ķēmi izdzenās visus, kas līdz šim bija ar mieru tur strādāt, kroplos grūtdieņus varēs vest lapsām.
skauģis
s
Ļoti cien. Balodes kundzei izsaku līdzjūtību. Es viņas vietā pasūtitu visus d... un laistos prom. Bet viņa tā nedrikst,jo ja viņa aizies, tad par viņu varēs stāstīt da jebko! Tāpēc vinai jāpaliek un jāpierāda ka viņa nav kamielis. tie kuri nosoda darbiniekus ir pamēģinājuši pavadīt kaut vienu pilnu dienu kopā ar pilngadīgu bet ne pie pilna prāta esošu indivīdu kura svars ir ap 100kg un rīcība neparedzama.
Pravietisnejaukais
P
Ir interesanti vērot, ar kādu milzīgu sparu ļaudis metas plosīt sociālās palīdzības iestādījumus, ja tur gadās vissīkākā ķibele. Slimnīcas, pansionāti, rehabilitācija siestādes ir Dieva dāvana, to nav grūti saprast. Kādam garam kalpo šo iestāžu postītāji?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas