Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Balvu novadā vecāku nolaidības dēļ smagi cietis zīdainis

Sestdien Valsts policija (VP) saņēma informāciju, ka Balvu novadā stipri iereibuši vecāki nav varējuši parūpēties par vien dažus mēnešus veco zīdaini, kā rezultātā bērns ir guvis smagus miesas bojājumus. Saistībā ar notikušo VP Balvu iecirknī uzsākts kriminālprocess, savukārt bērna vecākiem par miesas bojājumu nodarīšanu draud kriminālatbildība.

Sestdien, 20.oktobrī, ap plkst.4.50 VP Balvu iecirknī saņemta informācija no mediķiem un bāriņtiesas par iespējamo vardarbību pret mazgadīgo. Dienestu ierašanās brīdī abi bērna vecāki atradās acīmredzamā alkohola reibumā. Alkohola koncentrācijas pārbaudē bērna tēvam konstatēts 1.41 promiļu reibums, savukārt zīdaiņa māte atradās 2.64 promiļu stiprā alkohola reibumā. No notikuma vietas bērns tika nekavējoties nogādāts medicīnas iestādē, savukārt māte, kura attiecībā pret apkārtējiem uzvedās agresīvi – atskurbtuvē. 

Pašlaik likumsargiem pieejamā informācija liecina, ka abas personas kopīgi lietojušas alkoholiskus dzērienus, savukārt cietušā bērna māte nav noturējusi bērnu rokās, kā rezultātā bērns nokritis uz betona grīdas, gūstot smagu miesas bojājumu – galvas traumu. Par minēto noziedzīgu nodarījumu pret personas veselību, uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 13.nodaļas. Pašlaik izmeklēšana turpinās, un tiek skaidroti visi notikušā apstākļi.

Kā atzīmēja Balvu novada Bāriņtiesas priekšsēdētājas vietniece Liene Čugurova, reaģējot uz šo informāciju, bāriņtiesas locekle nekavējoties ieradās notikuma vietā, kur konstatējot, ka vecāku rīcība apdraud zīdaiņa dzīvību un veselību, pieņēma vienpersonisku lēmumu par aizgādības tiesību pārtraukšana abiem bērna vecākiem. Komentējot šo gadījumu, viņa norādīja, ka ģimene iepriekš nebija nonākusi bāriņtiesas redzeslokā, taču pašlaik pastāv aizdomas, ka arī iepriekš vecāku attieksme pret bērnu varētu būt vardarbīga.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas