Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Balvu novadā virpuļviesulis sestdien nopostījis vairākas mājas

Sestdien pēcpusdienā Balvu novada Bērzpils pagastā virpuļviesulis nopostījis vairākas mājas, pastāstīja Bērzpils pagasta pārvaldes vadītāja Biruta Bogdane.

Viņa sacīja, ka virpuļviesulis novērots sestdien ap plkst.15 un bijis ļoti spēcīgs. "Tas nāca tādā šaurā strīpā jau no Gulbenes un Rugāju puses, kur arī ir postījumi," sacīja Bogdane.

Bērzpils pagastā nopostītas trīs mājsaimniecības - divām norauti ēku jumti, bet trešā cietusi pamatīgāk, sacīja Bogdane, piebilstot, ka visvairāk cietušo saimniecību šodien vēl nav apsekojusi un plāno uz to doties. 

Sekas, kādas redzamas pēc virpuļviesuļa, savā Twitter kontā publicēja Kristians Drāke. 

Tāpat virpuļviesulis sapostījis Golvaru kapsētu, kā arī pagastā esošos mežus. "Koki izskatās kā nomizoti, postījumi ir pamatīgi," sacīja Bogdane.

Jautāta, vai pagasts sniegs kādu palīdzību cietušajām saimniecībām, Bogdane sacīja, ka pagastam līdzekļu nav, tāpēc jau pirmdien tiks rakstīts iesniegums Balvu novada domei par līdzekļu piešķiršanu. "Tāpat būs jālūdz arī kādu celtnieku palīdzība, jo pagastam šādu speciālistu nav," sacīja Bogdane.

Vienā no Bērzpils pagastā cietušajām zemnieku saimniecībām pastāstīja, ka zemnieku saimniecībā kopumā atradās septiņas ēkas, no kurām sešas faktiski ir iznīcinātas, tostarp, arī dzīvojamā ēka.

Aptuveni trīs minūtes ilgušā virpuļviesuļa laikā saimniecībā tobrīd atradās tās saimnieks un viņa 87 gadus vecā māte. Sieviete darbojusies āra virtuvē, bet dēls garāžā. Viņi virpuļviesulī nav cietuši.

Zemnieku saimniecībā stāstīja, ka virpuļviesulis ne tikai pacēlis gaisā ēku jumtus, tās sagraujot, bet arī pacēlis gaisā no ēkām dažādus lielgabarīta priekšmetus, piemēram, saldētavu, kas vēlāk atrasta tuvējā laukā. Tāpat virpuļviesuļa noceltās pirts jumta daļas trāpījušas pļavā esošajai govij, to savainojot.

Saimniecībā atzina, zaudējumi tiek apzināti, bet dabas stihija ir pilnībā to iznīcinājusi. "Palikuši tikai lopi un cilvēki," piebilda zemnieku saimniecībā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas